LJUBAV TATE I SINA

Ovu fotografiju Facebook je zabranio, no iza nje se skriva nevjerojatno dirljiva priča

 Heather Whitten / Facebook

Heather Whitten se profesionalno bavi fotografijom i prije dvije godine je zabilježila trenutak u kojem su se suprug i sin zajedno tuširali te ga podijelila s prijateljima na Facebooku.

Sin joj je u tom trenutku bio teško bolestan, obolio je od salmonele i imao je visoku temperaturu pa je tata s njim sjeo pod tuš te mu tako pokušavao skinuti temperaturu i utješiti ga zbog neprestanih probavnih problema. Međutim, Facebook je fotografiju uklonio zbog neprimjerenog sadržaja.

Cijelu priču Heather je ispričala ponovno:

‘Ovo je bilo u studenom 2014. godine. Fox je završio na hitnoj zbog trovanja hranom te su mu otkrili salmonelu, iako nikad nismo otkrili gdje ju je pokupio. Thomas je proveo sate s njim pod tušem pokušavajući mu spustiti temperaturu, a sve što je Fox izbacio iz sebe, bilo povraćanjem, bilo dijarejom, sve bi se odmah ispralo s njih.

To je bio vrlo snažan trenutak za nas roditelje. Uplašili smo se da nije nešto još gore od virusa, ali imali smo iskustva s jakim reakcijama pa smo se suzdržali.

Dok sam sjedila s njima pod tušem, jednostavno su me preplavili osjećaji zbog scene koja se odigravala predamnom. Taj muškarac. Taj suprug, i partner, i otac. Bio je toliko strpljiv i pun ljubavi, i tako snažan s našim sićušnim sinom u krilu. Tepao mu je da bi ga utješio, ponavljao mu da će sve biti u redu i da će se on brinuti o njemu, i sve je to i mislio.’

Napomenula je da u ovoj slici nema ništa eksplicitno, niti se može povezati s iskorištavanjem te je razočarana što kao ni Facebook, ni mnogi ljudi koji su vidjeli objavu nisu vidjeli dalje od fotografije, nisu pročitali priču koja stoji iza toga pa su jednako kritizirali.

Heather možete pratiti i na njezinom fotografskom blogu gdje u opisu napominje da objavljuje svašta osobno: ‘Naći ćete tisuće fotografija. Ponekad sam vrlo osobna kad pišem. Ponosna sam na sve što podijelim s vama, jednako na pobjede kao i na borbe koje imamo. Nadam se da ćete znati cijeniti moju iskrenost i prepoznati otvorenost koju želim postići.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:08