RANJENO SRCE

POTRESAN ODGOVOR Rasplakat ćete se kad vidite što je ovaj 11-godišnjak odgovorio na pitanje tko su mu najbolji prijatelji

 Foto: Bob Cornelius / Facebook:

Bob Cornelius pregledavao je učeničke radove izvješene na zidu škole u nadi da će među njima pronaći i onaj svojega sina. Radilo se zapravo o upitnicima u kojima su učenici navodili svoju omiljenu hranu, TV emisije, životinje ili najbolje prijatelje. Kad je Bob ugledao upitnik svojega sina, osmijeh mu se zaledio na licu. Pod pitanjem 'Navedi najbolje prijatelje', njegov je 11-godišnji sin napisao: 'Nitko.'

Sinov odgovor toliko ga je potresao da je sliku njegovog upitnika objavio na Facebooku zajedno sa snažnom porukom svima onima koji su u kontakru s autističnom djecom kakav je i njegov sin Christopher.

'Koliko znam, Christopherovi razredni kolege prema njemu nikad nisu biti naročito okrutni. No ono što jesu učinili je da su ga odbacili. Da bi se nešto promijenilo, valja početi od doma. Roditelji moraju učiti svoju djecu da ne isključuju one koji su drugačiji. Christopher je krenuo u srednju školu (ekvivalent našeg petog razreda) i još se prilagođava. Doista bih želio da nađe barem jednog prijatelja', rekao je Bob.

'On ne može razgovarati o svojim osjećajima, niti se izraziti kako treba. No svejedno pati ako ga tako isključuju. On razumije puno više nego se čini. Jedini način da se to promijeni je da roditelji razgovaraju sa svojom djecom i uče ih prihvaćanju', kaže Bob.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:29