SVI OSTALI ZAPANJENI

Rodila potpuno različite blizance, a obitelj odmah napala oca

 Pixabay / Pixabay

Par iz provincije Hoa Binh iz Vijetnama postao je sumnjičav nakon što su njihove bebe, rođene samo s par sati razmaka, izgledale potpuno drukčije, prenosi The Sun.

Obitelj je izvršila pritisak na oca da se podvrgne testu očinstva nakon što je jednom blizancu počela rasti gusta kovrčava kosa dok je drugom rasla tanka i ravna kosa.

Roditelji su zbog brige da se dogodila zabuna u bolnici poslali djecu na DNK test. Test je potom otkrio da djeca imaju različite očeve, ali istu majku.

Znanstvenici u Centru za genetsku analitiku i tehnologije u Hanoiju vjeruju da je to prvi slučaj ovog 'ekstremno rijetkog' fenomena u Vijetnamu.

Le Dinh Luong, predsjednik Udruženja genetičara Vijetnama, rekao je da su vijesti šokirale obitelj koja trenutno pokušava pronaći najbolji način za rješavanje situacije.

Blizanci različitih očeva mogu biti začeti putem dva odvojena seksualna odnosa u jako kratkom roku. To je moguće jer jajašce ima životni vijek od samo 12 do 24 sata nakon otpuštanja dok spermiji mogu preživjeti i tjedan dana. Blizanci različitih očeva mogu biti začeti u periodu preklapanja ta dva životna vijeka.

Trenutno se vjeruje da u svijetu postoji 10 setova blizanaca s različitim očevima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:47