DODIRI I POGLEDI OTKRIVAJU

'SVE JE NAMJEŠTENO, NEMA NIKAKVE BLISKOSTI' Hoće li Trump selidbu u Bijelu kuću platiti bračnim brodolomom? Stručnjaci su rekli svoje...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.02.2017. u 11:52

U.S. President Donald Trump and first lady Melania Trump await the arrival of Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu and his wife Sara at the South Portico of the White House in Washington, U.S., February 15, 2017. REUTERS/Kevin Lamarque
Kevin Lamarque / REUTERS

Melania i Donald Trump

Kao bivša manekenka Melania Trump jako je dobro naučila pozirati, ponašati se u javnosti i uvijek izgledati besprijekorno. Izvještačeni osmijeh nabaci u sekundi. No, kako su i javnost i mediji primijetili, u posljednjih mjesec i pol dana Melania pokazuje znakove nezadovoljstva, s mužem je izrazito ozbiljna, pokazuje gađenje i gotovo da se trza na svaki njegov dodir.

Stručnjaci kažu da Prva dama nesvjesno pokazuje koliko nije sretna te da djeluje kao da živi u zlatnom kavezu.

Britanski Mirror zamolio je stručnjakinju za govor tijela Judi James da prokomentira sve ove znakove zabilježene u javnim pojavljivanjima. Ponašanje Trumpovih posebno upada u oči u odnosu na prethodni par koji je boravio u Bijeloj kući, Obame, koji u javnosti nisu krili bliskost. Osim toga internetski se korisnici već dulje vrijeme zabavljaju usporedbama manira Baracka Obame, koji je naučio ponešto o bontonu, i Donalda Trumpa koji manire jednostavno nema. U usporedbi s njima Trumpovi bez sumnje djeluju udaljeni, a njihov odnos mučan i neugodan.

‘Melanijin prvi veliki govor u javnosti je sigurno pridonio njezinom samopouzdanju što pokazuje podizanjem ruke u znak pozdrava da bi uslijedila gesta kojom je popravila kosu. Pritom joj se na licu vidi spontani osmijeh i zadovoljstvo odobravanjem gomile. Odmah nakon toga Donald ju je dodirnuo po ramenu prolazeći iza nje, a prema mikroekspresijama na njenom licu da se zaključiti da joj se odmah vratila neka tjeskoba. Isti je čas spustila pogled i izgledala je kao da se naježila’, kaže James .

 

Ovakvih je situacija bilo nekoliko, a stručnjakinja ističe da Trump koristi svaku priliku kako bi pokazao da je upravo on alfa mužjak. Kao paru im nedostaju sitni dodiri, pogledi i znakovi odobravanja kojima parovi u dugim vezama pokazuju ljubav, poštovanje i prijateljstvo.

Vraćajući se na temu prvog javnog govora Melanije Trump, James je ustvrdila da je Trump napravio veliku grešku time što je hodao iza nje te da joj time nikako nije podigao samopouzdanje, nego upravo suprotno, mogao ga je time jedino oslabjeti. Koračanje i vrzmanje bez jasnog razloga odaje nestrpljivost, a hodanje iza nekog u toj osobi izaziva nervozu jer ne može vidjeti tko je iza leđa.

U ovom je slučaju Trump trebao biti ispred Melanije te joj tako dati podršku.

Evo još nekih slučajeva u kojima je Melania pokazala da nešto nije u redu:

 

Izdvajamo