BAKA I SUROGAT MAJKA

VIDEO: 'RODILA SAM VLASTITU UNUKU!' Žena rodila kćerkicu svom sinu i njegovom suprugu: 'Smijali su mi se kad sam im to prvi put predložila'

 
Matthew Eledge, Elliot Dougherty i Cecile Eledge
 Screenshot

Često kažemo da majčina ljubav nema granica. Postoje i brojni primjeri koji toj tezi idu u prilog, a da je izjava iz prve rečenice apsolutna istina podsjetila nas je 61-godišnja Cecile Eledge iz američke savezne države Nebraske.

Naime, spomenuta gospođa pristala je biti surogat majka svom sinu Matthewu Eledgeu i njegovom suprugu Elliotu Doughertyju. Prošlog tjedna Cecile je ovim gay supružnicima rodila kćer, a sebi unuku, Umu Louise.

Jasno, priča ove obitelji odmah je postala viralni hit.

Cecile Eledge kaže da je sinu Matthewu i njegovom suprugu prvi put ponudila da bude surogat majka onog trenutka kada su rekli da žele zasnovati obitelj. "Naravno, svi su mi se smijali", rekla je Cecile za BBC.

Matthew i Elliot isprva nisu ozbiljno razmatrali tu opciju, no počeli su se predomišljati nakon razgovora s liječnikom koji je tvrdio da se radi o dobroj ideji.

Cecile Eledge je potom prošla kroz brojne razgovore i niz testova koji su dali zeleno svjetlo za surogatstvo.

Matthew Eledge donirao je spermu, dok je jajnu stanicu donirala Elliotova sestra. "Znali smo da moramo razmišljati izvan okvira ako želimo postati roditelji", izjavio je Eledge.

Sama trudnoća prošla je bez većih komplikacija, a najveći problem dogodio se zapravo na samom početku. Naime, Cecile Eledge napravila je test za trudnoću i jako se razočarala kad je vidjela da je negativan. No, kada je njezin sin nešto kasnije došao kako bi je razvedrio, shvatio je da njegova majka nije vidjela drugu ružičastu crtu na testu koja je potvrdila trudnoću.

"Ne vidi ništa, ali bit će u stanju roditi nam dijete", govorili su u šali mladići.

Iako su imali veliku podršku od strane cijele obitelji, gospođa Eledge i gay par ipak su se morali boriti s homofobijom u Nebraski. Primjerice, 61-godišnjakinja je izgubila bitku s osiguravajućom kompanijom oko nadoknade troškova liječenja, iako bi oni bili pokriveni da je rađala svoje dijete. Također, u Uminom rodnom listu pod rubrikom majka je automatski upisana Cecile Eledge uz svog sina Matthewa, dok je Dougherty isključen.

"Naučio sam da takve stvari ne prihvaćam osobno. Na koncu, imamo obitelj, prijatelje, veliku zajednicu koja nas podržava", kaže Matthew Eledge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:05