PAZITE NA OVO

ZABORAVITE SPUŽVICE I KRPE, TO NI BLIZU NIJE NAJPRLJAVIJE MJESTO U VAŠOJ KUHINJI Evo gdje se krije najveći izvor bakterija i zaraze

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.11.2016. u 16:19

Zagreb, 061116. U City Center One West zapoceo Tjedan dobre hrane u organizaciji Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: radionica Vera Pizza Napoletana, O Hara Tim - Pizzeria O Hara.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Redovito čistite i ništa vam nije problem kada se o higijeni radi, no možda ipak ne znate koje mjesto u vašem domu obiluje bakterijama, a ne posvećujete mu dovoljno pozornosti.

Znanstvenici su upozorili da su ladice za povrće u hladnjaku najopasnije mjesto u kuhinji i da sadrže gotovo 8000 bakterija na kvadratnom centimetru. To je 750 puta više od onoga što se smatra sigurnim za ljude, piše Daily Mail. 

Dakle, podhitno zasučite rukave i očistite po opasne bakcile koji vam prijete. To mjesto može skrivati salmonelu, E.coli i listerije, piše Slobodna Dalmacija.

Ostavite li tu dulje vremena povrće ili voće i ne čistite uredno namirnice će trunuti, a bakterije se namnožiti. Možda vašem oko to nije vidljivo jer ne obraćate dovoljnu pažnju ladici, no plijesan se stvara i nosi sa sobom neugodan miris i izvor zaraze.

A to se sve događa i pokraj ostale hrane iz hladnjaka koju svježu, a neku čak i bez kuhanja konzumirate. Stoga, nikako nije pametno držati ju prljavom ili to povrće i voće jesti bez pranja.

Pobrinite se za namirnice koje su istrunule i bacite ih bez nećkanja jer sa se ne igra nikada.

Operite ladice vrućom vodom i deterdžentom, isperite i posušite te trule namirnice odmah odložite u za smeće, a ostatak vratite natrag.

Hrana je ono o čemu najviše moramo brinuti jer ipak je unosimo u tijelo pa onu čiji je rok istekao ili je pri kraju, također ni pod razno ne vraćajte nakon čišćenja u hladnjak jer će vam se idućeg spremanja obroka omaknuti pa ćete zaboraviti da se više ne smije konzumirati, piše Slobodna Dalmacija.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo