IZABEL KOVAČIĆ

OD SESVETA DO LONDONSKOG SLOAN SQUAREA Supruga sjajnog Vatrenog ekskluzivno za Svijet progovorila o obiteljskom brendu, modi i ekologiji

 
Izabel Kovačić

1710 kilometara. Točno toliko udaljene su Sesvete od Sloan Squarea, ali dok po kamenom platou trga samouvjereno korača prema objektivu fotoaparata, Izabel Kovačić izgleda kao da jedino ovdje, u srce Chelseaja, oduvijek pripada.

Bijela elegantna košulja, sivo odijelo, dugi kožnati kaput, bijele gležnjače, savršen crveni ruž i široki, pravilni osmijeh - Izabel je od glave do pete Londončanka. Uostalom, na Sloan Squareu svaki je dan, živi u blizini i ovdje redovito kupuje voće i povrće.

Utorak je, 14 sati i neobično je topao zimski dan, no Izabel je danas došla ovamo iz posve drugog razloga. U tijeku je fotosession za cover Svijeta i dok nagrađivana fotoreporterka Alice Aedy, čije su fotografije objavljivane u Timesu i Guardianu te u brojnim drugim medijima među kojima su i izdanja Hanza Medije, rafalno okida snimke, njezin asistent Jack Harries namješta blendu za bolje osvjetljenje.

Nakon seta okinutih fotografija udaljavaju se kroz gusti promet prema Belgraviji, Harrodsu i na koncu hotelu Mandarin u Knightsbridgeu. Poslije se vozimo onim klasičnim britanskim crnim taksijem i pijemo čaj s Izabel.

Razgovaramo o njenom obiteljskom brendu, modi i ekologiji. Raspravljamo o načinima na koje se može spasiti modna industrija koja je danas jedan od najvećih zagađivača. Godišnje se proizvodi 400 milijardi četvornih metara tekstila, a od toga čak 60 milijardi završi u smeću. Ova 27-godišnja vizionarka otkrila nam i kako je to biti žena u svijetu poduzetništva te pobliže objasnila sve tajne svog Instagram profila na kojem je prati gotovo pola milijuna ljudi, a svaka njena objava postane najčitanija vijest u domaćim medijima.

Šećući natrag prema Sloan Squareu Izabel se prisjetila svog djetinjstva.

- Ovo je bilo jedno od najležernijih i najzabavnijih snimanja koje sam u zadnje vrijeme obavila - kaže nam poslije Alice.

Kakva je bila Izabel?

- Potpuno prirodna, inteligentna i duhovita, u sebi nosi duh Londona - hvali je, i ne znajući da je zanosnu Izabel snimila za njezin prvi cover.

Izabel Kovačić u Londonu živi tek godinu i pol dana, ovdje se sa suprugom Mateom Kovačićem doselila kad je u ljeto 2018. došao na posudbu u Chelsea, a potom se posudba pretvorila u transfer, pa je Kovačić u srpnju prošle godine potpisao za klub iz zapadnog Londona i tako postao najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti jer ga je Chelsea od Reala otkupio za 45 milijuna eura.

Uz veliki ekskluzivni intervju sa zvijezdom naslovnice, Izabel Kovačić, novi broj raskošnog lifestyle magazina Svijet koji ove nedjelje možete kupiti u paketu s Nedjeljnim Jutarnjim donosi i intervju s Mary May, djevojkom božanstvenog glasa, a provjerili smo iz prve ruke i kako je doista raditi u Degordianu i Mediatoolkitu.

U magazinu Svijet doznajte više i o čudesnom životu Vladimira Veličkovića, velikog srpskog slikara koji je studirao u Zagrebu, a uspoređuju ga i s Francisom Baconom.

Split 110120
Svijet

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:36