'GRADOVI IZ SNOVA'

AUSTRIJSKI DNEVNI LIST 'OESTERREICH' NAHVALIO LIJEPE HRVATSKE GRADOVE Raspisali su se o posebnostima i ljepotama Zagreba, Dubrovnika i Splita

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.03.2019. u 15:25

Dubrovnik, 160817.
Gradska plaza Banje s predivnim pogledom na gradske zidine tradicionalno je omiljena destinacija brojnih turista koji uzivaju suncanju i rashladjivanju u moru.
Foto: Niksa Duper / CROPIX
Nikša Duper / Hanza Media

Plaža Banje u Dubrovniku

Pod naslovom "Hrvatski lijepi gradovi" o prirodnim, povijesnim, kulturnim i kulinarskim posebnostima i ljepotama Zagreba, Dubrovnika i Splita piše u nedjeljnom izdanju austrijski dnevni list Oesterreich (Austrija).

"Gradovi iz snova: Dubrovnik, Zagreb i Split i njihova okolica nude uz blago proljetno ozračje, bogatstvo kulturno - povijesnih znamenitosti crkava, samostana i muzeja, galerija  također i prekrasnu okolicu", piše austrijski dnevni list Oesterreich.

Glavni grad Hrvatske je idealan u proljeće za izlete i razgledavanje jer nudi posjetiteljma raznoliki kulturni program, povijesnu arhitekturu, lijepe prodavaonice, vrlo kvalitetnu gastronomiju te zelene oaze poput Jaruna i parka Maksimira, koji se ubraja u najveće parkove južne Europe.

Blaga klima idealna je za uživanje u razgledavanju grada i za izlete. U Zagrebu se mora posjetiti i tržnica Dolac, prenosi Oesterreich.

Split je živuća mješavina antičkih spomenika iz srednjeg vijeka i moderne. Posebice Dioklecijanova palača privlači s pregršt idiličnih trgova, uskih ulica i brojnih kavana uz more.

Povijesni Dubrovnik s romantičnim i slikovitim ulicama, trgovima, samostanima i plažama, mediteranskom kuhinjom je omiljeno mjesto susreta poznatih iz cijelog svijeta.

Brojne palače, crkve i gradske zidine kao i hoteli su savršena kulisa za odmor - za doživljaj mediteranskih radosti života, piše Oesterreich u rubrici "Strast putovanja" uz zaklučak "Proljeće je idealno vrijeme za posjet hrvatskim prekrasnim gradovima".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo