AVANTURA ŽIVOTA

DEVET GODINA PUTOVALA SVIJETOM I SAD JE NAHVALILA HRVATSKU Američka blogerica otkrila: 'Ako su vam važne kultura i hrana, ovo ne smijete propustiti'

 Instagram
 

Staviti ključ u bravu, pozdraviti najbliže i uputiti se u avanturu putovanja oko svijeta, mnogi maštaju upravo o takvom scenariju. Amerikanka Kiersten Rich uspjela je taj san pretvoriti u stvarnost. 31-godišnjakinja rođena u Kaliforniji dala je otkaz u korporaciji 2011. i nakon toga provela tri mjeseca putujući Australijom, Novim Zelandom i jugoistočnom Azijom.

Tromjesečno putovanje protegnulo se na devet godina solo putovanja tijekom kojih je pokrenula i uspješan blog - The Blonde Abroad. Na koncu se odlučila situirati u Cape Townu u Južnoj Africi. Sama je prošla brojne zemlje i nije joj nimalo žao.

- Malo je stvari koje su toliko oslobađajuće i uzbudljive kao putovanja solo. Radite što želite i kad želite. Možete odabrati želite li jedan cijeli dan spavati ili ispuniti vrijeme aktivnostima ili se jednostavno izgubiti u velikom gradu - ispričala je za Daily Mail.

Premda postoje i negativne strane samačkog putovanja, Kiersten nikad nije požalila. Omiljena joj je destinacija ona na kojoj se odlučila i skrasiti - Južna Afrika - zbog raznolikosti koju pruža.

'Za kulturu i hranu preporučam - Hrvatsku!'

Za britanski je medij Kiersten izdvojila najbolje zemlje u tri kategorije - za kulturu i hranu, za avanturu i za egzotično opuštanje - a među njima se našla i Hrvatska!

Hrvatsku, Španjolsku, Tajland i Tursku Amerikanka je navela kao najbolji izbor ako su vam na putovanju prioriteti kultura i hrana. Island, Novi Zeland, Namibija i Bolivija njezin su izbor za avanturu, a Indonezija, Sejšeli i Francuska Polinezija najbolje su joj u kategoriji egzotičnog opuštanja.

Kiersten ističe da joj je odluka o solo putovanju promijenila život i savjetuje:

- Budite samouvjereni bez obzira što vam je to prvo solo putovanje - tako ćete izgledati pristupačno ljudima kojima treba i nećete djelovati poput lake mete pogrešnim ljudima. Kad prvi put jedete vani, razgovarajte s konobarom, potražite savjete. Oni će vam također dati savjete za lokalna mjesta.

Atraktivne fotografije s brojnih putovanja donijele su joj više od pola milijuna pratitelja na Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:01