PROGRAM U OSJEČKOJ TVRĐI

DOŽIVI HEDONIZAM NA ISTOKU HRVATSKE HeadOnEast prikazat će najbolje što Slavonija nudi od prirodne i kulturne baštine do enogastro doživljaja

 Marko Banić
 

Godinama planirate posjetiti Slavoniju, ali nemate vremena potegnuti na istok Hrvatske? Privlači vas netaknuta priroda, pomalo skrivene vinske i biciklističke rute baranjskim surducima, bogata gastronomska i eno ponuda? Imamo savršen program za vas, na istom se mjestu susreće bogata ponuda čitavog istoka Hrvatske - HeadOnEast! Dođite i prepustite se doživljajima koje smo za vas pripremili u osječkoj Tvrđi početkom listopada, gdje će se prezentirati najbolje od najboljeg što Slavonija, Baranja i Srijem nude.

Prvi put, Dani hrvatskog turizma organizirat će se u unutrašnjosti zemlje, i to u regiji koja turistički sve više raste - u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Od 2. do 5. listopada hrvatski turistički djelatnici sudjelovat će na atraktivnim programima diljem pet najistočnijih hrvatskih županija. Najzanimljiviji od njih, simbolički nazvan HeadOnEast, prikazat će najbolje što Slavonija nudi od prirodne i kulturne baštine do enogastro doživljaja. Slavonci poznati po gostoljubivosti u baroknoj osječkoj Tvrđi pripremili su zaista bogat i raznolik program s naglaskom na zabavu.

Denis Despot

HeadOnEast festival sastojat će se od desetak atraktivnih programa, među kojima dominira bogata enogastro ponuda Slavonije, Baranje i Srijema. U HeadOnEast gastro dvoboju, slavonske županije borit će se za titulu pobjednika u kategorijama kao što su stari recepti protiv novih, ali i riba protiv mesa. HeadOnEast StreetFood kutak pružit će drugačiji doživljaj autohtonih slavonskih namirnica, koje će se moći kupiti na HeadOnEast Food Bazzaru.

Najbolji slavonski i baranjski proizvođači kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda, prvi će se put naći na jednome mjestu. U osječkoj Tvrđi zaživjet će i Red district ulica - gastro kušaonica i prodaja slavonske gastronomije u kojoj dominira crvena boja. Upravo je HeadOnEast jedinstvena prilika da kupite kulen iz Red districta!

Vjeran Vidaković

Za sve ljubitelje tradicionalnog "tamburaškog" pogleda na Slavoniju tu su i dvorišta: "Dernek" i "Pekmez" u kojima ćete moći pronaći riblja i mesna slavonska jela pripremljena prema staroj recepturi, ali i tradicijsku izradu slastica i prezentaciju pripreme najfinijih domaćih kolača. Kako ljubitelji piva ne bi ostali zakinuti, pobrinut će se HeadOnEast Beer Fest, koji će okupiti sve proizvođače craft piva iz Slavonije.

Dnevno lounge druženje nudi već prepoznatljiva osječka In da Sofa, a vinoljupci će moći uživati u Večeri vina i umjetnosti koja triput godišnje okupi nekoliko tisuća ljubitelja vinske kapljice. Novost je kako će Večer vina i umjetnosti za ovu priliku postati dvodnevna manifestacija te će se održati i u petak i subotu s predstavnicima svih slavonskih i podunavskih vinogorja.

Vjeran Vidaković

Neće nedostajati ni umjetnosti, barokne zgrade osječke Tvrđe zasjat će u šarenilu prvog Festivala svjetla na ovim prostorima. Deseci mađarskih umjetnika udahnut će Tvrđi potpuno novu vizuru koja će oživjeti i preko izvedbi uličnih glazbenika, performansa i predstava na otvorenom. Uz to, pojedini dijelovi Tvrđe zazelenit će se prikazujući vodeće prirodne atrakcije najistočnije hrvatske regije. Kada sumirate sve navedene doživljaje u jednu misao, ne preostaje vam ništa drugo nego krenuti put Istoka, zar ne? Jer ako želite doživjeti pravi hedonizam, dođite u Slavoniju, Baranju i Srijem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:44