NADAHNUO GA GOSPODAR PRSTENOVA

FOTO: IMA LI BOLJEG VODIČA KROZ MEĐUZEMLJE OD GANDALFA? Fotograf proputovao Novi Zeland, a fotografije koje je zabilježio su spektakularne

 Akhil Suhas

Tko može biti bolji vodič kroz Novi Zeland (Međuzemlje) od Tolkienovog Gandalfa? Taj stari čarobnjak putovao je po cijelom tom kraju punih 2000 godina, stoga sigurno dobro zna sve staze. Ta ideja ponukala je fotografa Akhila Suhasa iz Aucklanda na šestomjesečno putovanje diljem zemlje u Gandalfovom kostimu.

Suhas je svoju 14.500 tisuća kilometara dugu avanturu #GandalfTheGuide, a sve je zabilježio uz pomoć fotoaparata. Htio sam u svojoj galeriji temu koja se ponavlja, a pošto je toliko puno fotografa posjetilo Novi Zeland, shvatio sam da trebam nešto što bi me izdvojilo od drugih. Gledao sam Gospodara prstenova po peti put kada sam shvatio da je Novi Zeland poznat po dvije stvari: svom krajoliku te Gospodaru prstenova i Hobitima. Stoga sam zaključio kako bi bilo najbolje kombinirati. Gandalfa staviti u pejzaž.

Prvo je probao sam sebe slikati: 'Stavio bih fotoaparat na stativ i koristio sam daljinski, no nije bilo dobro', kazao je Suhas. 'Stoga sam zamolio ljude na koje bih naišao po putu da odjenu Gandalfovu masku'.

Za čudo, prolaznici su pristali i Suhasu omogućili da kreira genijalne fotografije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:09