REALISTIČAN UVID U POVIJEST

FOTO: VIŠE NE MORATE ZAMIŠLJATI KAKO JE ZADAR IZGLEDAO NEKAD Turistička ponuda hrvatskog bisera bogatija za senzacionalan novitet

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 17.06.2019. u 13:41

Zadar, 170619.
Turisticka agencija Magic Croatia predstavila je danas Virtualne naocale. VR (virtual reality) naocale koriste tehnologiju koja stvara iluziju dubine te ce uvjeriti korisnika da se zapravo nalazi u stvarnom 3-D svijetu. Foto: Jure Miskovic / CROPIX
CROPIX

 

U turističkoj ponudi Zadra ponuđena je zanimljiva novost koja pruža vrlo realističan uvid u povijest grada putem tehnologije virtualne stvarnosti.

Virtualna šetnja kroz povijest Zadra zahvaljujući toj omogućuje korisnicima povratak u prošlost i uvid u ono što je inače nemoguće vidjeti.

Zainteresirani tako mogu upoznati 2000 godina staru povijest grada šetnjom do sedam najatraktivnijih lokacija u starom gradu na sasvim drugačiji i inovativan način uz pomoć VR naočala koje kreiraju stvarni 3D svijet.

Za 185 kuna po osobi možete otkriti kako su rimski graditelji izgradili rimski forum, centar društvenog i gospodarskog života u antičkom Zadru i naučiti više o IV. Križarskom pohodu.

 

Uključena je i virtualna šetnja po crkvi sv. Krševana inače zatvorenoj za javnost, te šetnja nekadašnjom gradskom tržnicom koja je bila na drugoj strani grada u odnosu na današnju, dok VR naočale osiguravaju i pogled na stari grad iz zraka te izgled grada nakon II. svjetskog rata.

Naočale projiciraju atraktivne virtualne prikaze od 360 stupnjeva, animacije objekata, zvučne efekte i audio zapis na čak sedam svjetskih jezika, a tekst za audio zapis je napisao cijenjeni zadarski profesor Vinko Bakija.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo