TURIZAM RUŠI REKORDE

HRVATSKA SENZACIJA UZ BOK SAN FRANCISCU I BERMUDI Ugledni britanski dnevnik odabrao 20 najboljih svjetskih destinacija za 2017. godinu

 CROPIX

Poznati međunarodni portal The Telegraph, koji se obraća milijunskom čitateljstvu, uvrstio je Pulu među 20 najboljih svjetskih destinacija koje bi trebalo posjetiti u 2017. godini, priopćeno je u utorak iz Grada Pule.

Nakon što je protekle godine ostvarila najbolju turističku sezonu u povijesti, Pula se još jednom našla na naslovnicima svjetskih portala u društvu proslavljenih destinacija poput Hadrijanova zida u Velikoj Britaniji, otočja Bermuda i američkog San Francisca.

"Iznimno mi je drago što naša Pula zauzima visoko mjesto među najpoželjnijim svjetskim turističkim destinacijama. Već smo se naučili na velike uspjehe pulskog i istarskog turizma, no važno je istaknuti kako turizam ne dolazi sam od sebe. On je rezultat upornog rada i vještog planiranja svih turističkih djelatnika, što naposljetku i rezultira sve većim brojem posjetitelja u našem gradu", naveo je pulski gradonačelnik Boris Miletić u priopćenju za javnost.

Iz Odsjeka za informiranje grada Pule kažu da britanski The Telegraph u članku navodi sve posebnosti tog 3.000 godine starog grada koji, kako pišu "diše rimskom i habsburškom poviješću te se promovira kao idealno mjesto za ljubitelje stjenovitih obala i ronjenja". Posebnu su pozornost dobili i pulski Svjetleći divovi, koji stvaraju novu prelijepu noćnu vizuru grada, a osim toga, čitatelje se upućuje i na bogatu gastronomsko i vinsku ponudu cijele Istre.

Britanski portal svojim čitateljima preporučuje i način na koji je najlakše posjetiti najveći istarski grad, pa tako napominje kako će British Airways započeti letove između londonske zračne luke Heathrow i Pule u srpnju ove godine.

Inače, pulski je turizam protekle godine srušio dosadašnje rekorde. U zračnom je prometu po prvi put u povijesti premašena brojka od 400.000 putnika, dok je broj noćenja povećan za 11 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:16