BISER JADRANA

Japanski časopis '25 ans': Romantični Dubrovnik je idealno mjesto za vjenčanje

 Admir Buljubašić / CROPIX

DUBROVNIK - Dubrovniku koji slovi za jedan od najromantičnijih gradova na svijetu posvećena je reportaža na 16 stranica u luksuznom japanskom časopisu specijaliziranom za vjenčanja "25 ans" koji se tiska u 70 tisuća primjeraka.

Dubrovnik je spoj romantike i istinskog povijesnog naslijeđa, poručuje se sa stranica časopisa u kojemu je atmosfera Dubrovnika, kao stvorenog za zaljubljene i početak zajedničkog života, dočarana nizom atraktivnih fotografija.

"25 ans" je najstariji časopis te vrste u Japanu, a njihova novinarska ekipa u Dubrovniku je boravila u svibnju, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, te TZ Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika. - Budući da su japanski parovi skloni vjenčanjima u inozemstvu, nakon ovakve primamljive reportaže, očekujemo ih u Dubrovniku! - poručuju iz Turističke zajednice Dubrovnika u koji i inače stiže veliki broj japanskih gostiju. Ove godine već ih je bilo oko 23 tisuće, za 40-tak posto više nego prošle godine, a raste i medijski interes za Dubrovnikom. Tako su uz brojne novinske članke ove godine u Japanu objavljena i dva turistička vodiča o Dubrovniku i Hrvatskoj.

BBC smjestio Dubrovnik među 5 najisplativijih mjesta na svijetu koja treba posjetiti!

Kad je o vjenčanjima riječ, Dubrovnik za mjesto na kojemu će izreći sudbonosno da najčešće biraju parovi iz Velike Britanije, Irske, SAD-a, Slovenije, Norveške i BiH. Česti su, također, i brakovi hrvatskih državljana koji se odlučuju vjenčati izvan mjesta u kojima žive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:43