MALDIVI ZOVU

JE LI OVO NAJBOLJI POSAO NA SVIJETU? Plaća je smiješno mala, ali prednosti su nevjerojatne! Glavni su uvjeti kreativnost i ljubav prema knjigama

 Profimedia, robertharding
 

Traži se bosonogi bibliofil koji će se prepustiti životu modernog Robinsona Crusoea na luksuznom otočnom resortu. To je ukratko opis posla koji britanski Guardian naziva ‘možda i najboljim poslom na svijetu’.

Philip Blackwell, koji potječe iz obitelji knjižara, a traži zaposlenika za vjerojatno najudaljeniju knjižaru na svijetu. Smještena je u sklopu luksuznog resorta Soneva Fushi na Maldivima.

‘Plaća je smiješno mala, ali prednosti ovog posla su nemjerljive. Budući zaposlenik može maksimalno iskoristiti potencijal lokacije. Mnogima je to posao iz snova. Da imam 25 godina, sigurno bih se prijavio’, rekao je Blackwell za Guardian.

Od budućeg zaposlenika se očekuje potpisivanje ugovora na najmanje tri mjeseca. Za to vrijeme mora pisati ‘zabavan i živahan blog koji će dočarati iscrpljujući život knjižara na pustom otoku. I da, družiti se s poznatim osobama’, dodao je.

Od potencijalnog prodavača očekuje da strastveno voli knjige i čitanje te da je sposoban razgovarati s gostima svih dobi, zabavljati djecu pričama i organizirati tečajeve kreativnog pisanja za goste.

‘Želimo nekog kreativnog, ali prizemljenog i organiziranog tko zna inspirirati druge, tko će možda kod drugih pobuditi ljubav prema čitanju’, zaključio je Blackwell.

Budući prodavač knjiga živjet će kraj ekskluzivnog resorta čiji pijesak na plažama opisuju ‘mekanim poput snijega’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:59