PROBLEMI S PAPIRIMA

JEDNA OD NAJSPEKTAKULARNIJIH SVJETSKIH BAZILIKA UOPĆE NEMA GRAĐEVINSKU DOZVOLU!? Bespravno se gradi 136 godina i sada mora platiti 41 milijun dolara

 REUTERS
 

Jedna od najpoznatijih građevina svijeta, bazilika Sagrada Familia u Barceloni, mora gradskim vlastima platiti 41 milijun dolara nakon što se doznalo da objekt već 136 godina nema građevinsku dozvolu, piše BBC.

Izgradnja spektakularne crkve Antonia Gaudía, koja je pod zaštitom UNESCO-a, počela je 1882. godine, a završetak radova planira se za 2026.

Gradonačelnica Barcelone Ada Colau kazala je da je postignut povijesni dogovor nakon kojeg će sva dokumentacija poznate crkve biti dovedena u red.

Iznos će Barceloni biti plaćen kroz period od 10 godina, a novac će biti utrošen kako bi se poboljšao sustav javnog gradskog prijevoza i pristup spomeniku te za pomoć stanarima okolnih zgrada koji su zbog ogromnog broja turista koji posjećuju baziliku često u nepovoljnom položaju.

Naime, Sagradu Familiju svake godine posjeti oko 4,5 milijuna ljudi, a još dodatnih 20 milijuna posjeti okolne četvrti kako bi spektakularnu građevinu vidjeli iz udaljenosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:03