ZABAVA NA OTVORENOM

JOŠ JEDNO PRIZNANJE SKORAŠNJEM ATRAKTIVNOM DOGAĐAJU Avanturistički Zadar Outdoor Festival uvršten među tri najbolja u Europi

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.03.2017. u 22:34

Multi-Ethnic group covered in colorful powder lay in grass taking a selfie in a park at a Holi festival in the summer
Getty Images

Europsko online izdanje uglednog lifestyle & travel magazina American Express Essentials uvrstilo je Zadar Outdoor festival među tri odabrana europska open air festivala koja vrijedi posjetiti u 2017. godini, piše Zadarski.hr.

American Express Essentials jednom mjesečno iz cijelog svijeta probire i predstavlja najoriginalnije ideje i popularne savjete na temu putovanja i životnog stila. Izdanjem za ožujak, u sažetom pregledu nezaobilaznih svjetskih festivala predstavljen je i Zadar Outdoor Festival koji će se održati na području Zadarske županije od 27. do 30. travnja 2017. Festival nudi natjecanje u sedam disciplina; jedrenje, trail, plivanje, biciklizam, kajakarenje po moru, trčanje i rafting.

Za popularizaciju predsezone, etablirane zadarske turističke tvrtke i agencije odlučile su svijetu ponuditi, uz sportske aktivnosti i natjecanja, radionice, predavanja, te pregršt dobre hrane i puno zabave. U sklopu festivala održat će se i sajam lokalnih proizvoda koji daje priliku malim proizvođačima da prezentiraju svoje proizvode svjetskoj klijenteli.

Da je glas o Donatovom gradu i cijeloj regiji odavno prešao granice Lijepe naše i Europe dokazuju i prijave natjecatelja iz Sjeverne Amerike i Australije. Broj natjecatelja raste iz dana u dan, a organizatori poručuju da se požurite i čim prije pridružite sportašima i rekreativcima iz cijeloga svijeta u najljepšoj igraonici avanturizma, piše Zadarski.hr. Prijaviti se možete na ovom linku.

Na popisu 15 najboljih festivala na otvorenom našle su se festivali iz samo tri europske zemlje - Hrvatske, Španjolske i Velike Britanije, a listu popunjavaju zemlje poput Kanade, SAD-a, Zimbabvea, Maroka, Novog Zelanda, Perua, Južne Koreje, Argentine, Gvatemale i Tajlanda.

ELIPSO

Izdvajamo