OČEKUJUĆI LJETO

KAKVA PROMOCIJA! Guardian objavio popis 25 najljepših europskih plaža, a među njima su četiri hrvatske... Izbor Engleza mogao bi vas jako iznenaditi!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.03.2018. u 10:46

Profimedia

 

I dok je Europa još okovana snijegom i ledom, britanski Guardian već se pomalo priprema za ljeto.

Objavili su popis 25 najljepših europskih plaža među kojima su svoje mjesto našle čak četiri iz Hrvatske.

No, zanimljivo, ovaj puta na s popisa su izostale neke razvikane plaže popul one u Bolu na Braču ili Sakarun na Dugom otoku, a autori članka usredotočili su se na neke manje poznate, ali jednako dojmljive plaže.

Prema njihovom odabiru, najljepše plaže su Sveti Jakov u Dubrovniku, plaža u Posedarju kod Zadra, Pupnatska luka na Korčuli i Livačina na Rabu.

Osim opisa same plaže, uz svaku stoje i korisni podaci o dostupnoj infrastrukturi te okvirnim cijenama apartmana u tom području pa nema sumnje da će mnogi turisti svoj godišnji odmor odlučiti provesti brčkajući se baš na tim mjestima.

Sveti Jakov u Dubrovniku

U Dubrovniku obično vlada nesnosna gužva, započinje Guardian svoju priču o hrvatskim plažama, pa se tijekom srpnja i kolovoza bijeg na 30 minuta hoda udaljenu šljunčanu plažu Sveti Jakov čini kao jako dobra ideja. Do same plaže vodi 160 kamenih stuba pa ostaje izvan pogleda većine turista. Borovi pružaju ugodnu sjenu, a s plaže se pruža divan pogled na stari grad. U restoranu smještenom na samoj plaži može se pojesti dobra riba ili salata, a apartmani u blizini mogu se srpnju iznajmiti već po cijeni od 75 eura.

, Image: 342004689, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy
 

Posedarje kod Zadra

Hrvatska ima mnogo lijepih kutaka, no ova kameno – šljunčana plaža udaljena oko 25 kilometara od Zadra s pogledom na Velebit nudi naročito ugodnu obiteljsku atmosferu i kristalno čisto more. U blizini se nalazi pizzerija, a apartmani u tom kraju mogu se naći po cijeni od osamdesetak eura u srcu sezone.

, Image: 138047389, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy
 

Pupnatska Luka na Korčuli

Ovaj dalmatinski otok nudi brojne plaže među kojima je možda i najljepša Pupnatska luka. Smještena je u zaljevu i okružena borovom šumom te prekrivena bijelim oblutcima. U blizini se nalazi i konoba koja nudi raznovrsnu hranu od riba i plodova mora, a apartmani se mogu naći po cijeni od 50 pa do 152 eura po danu.

Beach in Pupnatska Bay, Korcula, Image: 91145888, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy
 

Livačina na Rabu

Za ljubitelje pijeska tu je plaža Livačina na otoku Rabu, intimnija verzija veće i razvikanije Rajske plaže. Hrvatska nema baš mnogo pješčanih plaža, no na otoku Rabu može se naći njih tridesetak. Okružena borovom šumom, plaža Livačina je zabavna i živahna, a plitko more idealno je za obitelji s djecom. U blizini ima dosta restorana, a apartmani se mogu naći po cijeni od 60 eura po danu.

, Image: 295625931, License: Rights-managed, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful;
Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Cultura RM
Profimedia, Cultura RM
 

Osim hrvatskih, navedene su i plaže u Portugalu (Tróia Galé, Samoqueira, Culatra i Figueira da Foz), Španjolskoj (Playa de Carnota, Playa de la Franca, Playa de Calblanque, Los Genoveses i Cala Sa Tuna), u Italiji (La Feniglia, La Scala dei Turchi, Porto Badisco i Bagni di Regina Giovanna), u Francuskoj (Plage de l’Ouille, Plage du Lion, Bains Militaires i Plage d’Écault) i u Grčkoj (Plaka, Gramvousa, Vathy i Nanou).

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo