PUTOVANJE S BEBOM

MLADA MAMA KORISTI PORODILJNI DOPUST DA PROPUTUJE SVIJET Njezina 17-mjesečna beba već je bila u Singapuru, Indoneziji, Australiji, Hong Kongu...

 Foto: Instagram/travelmadmum

Nakon rođena djeteta, posljednja stvar na koju većina novih mama pomisli je putovanje. No jedna je mama iz Irske učinila je upravo to – spakirala je svoju bebu i sebe i zaputila se na put oko svijeta.

31-godišnja Karen Edwards otputovala je samo 10 tjedana nakon rođenja bebe Esme. Na putu im se pridružio i otac djeteta, Shaun Bayes.

'Može se reći da moj porodiljni dopust nije baš uobičajen', Karen je napisala na svom blogu na kojem dokumentira svoje neobično putovanje.

'S našom smo bebom već puno toga proputovali, a planiramo obići još neke destinacije', kaže ova mlada mama koja samo sebe opisuje kao 'ludom za putovanjima'.

I prije dolaska bebe na svijet, Karen je puno putovala, a nakon što je doznala da je trudna rekla je sama sebi kako ništa neće mijenjati u svojem stilu života. Ova tročlana obitelj na puto je provela 10 mjeseci bez prekida, a Karen kaže kako su je mnogi proglašavali ludom kad im je prvi put obznanila svoje planove.

Nedugo nakon što se beba rodila, spakirali su svoje stvari i otisnuli se u pustolovinu.

Do sad su proputovali čitavu Irsku, Singapur, Australiju, Indoneziju, Maleziju, Vijetnam i Hong Kong.

'Malena odlično podnosi putovanje. Navikla je uvijek biti u nosiljci i nemamo nikakvih problema', kaže Karen. 'Ne žalimo ni za čime, naša beba od malih nogu ima priliku doživjeti svijet, njegove okuse i mirise i mislim da je to divno! Jedino što Esme ponekad nedostaje je druženje s vršnjacima.'

Ovoj maloj putujućoj obitelji ponekad problem predstavlja što su uvijek zajedno u jednoj sobi, pa ako je beba nemirna, nemaju luksuz otići spavati u drugu sobu ili malenu ostaviti na čuvanje baki da se malo odmore. Također, malena skoro uopće nema igračaka jer je teško sve to nositi sa sobom.

U svojem blogu 'Bali with a beby', karen opisuje vrste smještaja i koji je najpogodniji za malu bebu. Također, opisuje kako s bebom ići na plaži i kako je čuvati od sunca.

Karen kaže kako se nada da će njezino iskustvo ohrabriti i druge roditelje koji vole putovati da nastave s tom praksom i jednom kad dođu djeca.

'Radi se samo o tome da u svoj način života morate uklopiti još jednu malu osobu. Sve ostalo je lako', kaže Karen.









































Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:34