SRAMOTE SE PO SVIJETU

Najgore odjeveni turisti u Europi su - Britanci

 Ivo Ravlic / CROPIX

Britanci su najgore odjeveni turisti u Europi, a nakon njih slijede Nijemci, dok su najpametniji Talijani i Francuzi, navodi se u rezultatima ispitivanja javnog mišljenja koje je provela putnička internetska stranica TripAdvisor među 2.717 europskih turista

Britanci, poznati po modnim „izletima“ u obliku nošenja čarapa na sandale, pretekli su inače loše ocijenjene Nijemce, unatoč tome što čak 36 posto Britanaca tvrdi kako se na putovanjima odijevaju odvažnije nego inače.

Što se tiče načina na koji uživaju tijekom putovanja, Francuzi su definitivno najgori u opuštanju. Naime, čak 87 posto francuskih turista ne može bez provjeravanja emaila na odmoru, dok to radi tek svaki četvrti Britanac.

Osim toga, 93 posto Britanaca pokušava govoriti lokalni jezik kada su van zemlje, a 20 posto Francuza to uopće ne pokušava činiti.

Talijani najgori vozači

TripAdvisor je pred ljeto 2009. godine anketirao Britance upitavši ih koji su najgori vozači u Europi. Čak 30 posto njih odlučilo se za Talijane, a na drugom mjestu uslijedili su njihovi susjedi Talijani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:17