IMPOZANTNI KRAJOLIK

NAUTIČKA PATROLA JUTARNJEG LISTA PANORAMSKOM KAMEROM SNIMILA PIŠKERU Nedirnuta priroda nenaseljenog otoka i pogled na marinu pravi su spektakl prirode

AUTOR:
  • Petar Zobec

 • OBJAVLJENO:
 • 18.07.2018. u 12:59

 • Zeljko Hajdinjak / HANZA MEDIA

   

  Vjerojatno je teško bilo odabrati bolju lokaciju za snimanje od ACI marine Piškera na Kornatima.

  Inače, otok Piškera nenaseljeni je otok čija površina iznosi tek 2,66 kilometara četvornih, a najviši mu je vrh nad morem 127 metara. ACI marina jedini je civilizacijski u ovoj nedirnutoj prirodi. Osim impozantnog krajolika koji ostavlja bez daha, ACI marina Piškera među nautičarima je posebno omiljena jer se nalazi na sredini puta kroz Nacionalni park Kornati i jedina je marina u sklopu Nacionalnog parka u Hrvatskoj.

  ACI marina Piškera smještena je između otoka Piškera i Panitula vela, na sjevernoj obali otoka Panitula vela.

  Kada se naša ekipa Nautičke patrole Jutarnjeg lista privezala, odlučili smo ljepotu ovog otoka ovjekovječiti. U ruke smo uzeli mobitel Huawei P20 Pro, čijim smo performansama bili oduševljeni, a „pojačali” smo ga Huawei 360 Panoramic Camerom CV60.

  Briljantni kadrovi koje smo ulovili, penjući se na vrh brdašca, ispali su fenomenalno, a obzirom da smo bili na udaljenim Kornatima, mreža operatera Vipneta nas je odlično služila. Kamera nam je omogućila jednostavno rukovanje, snimanje i slikanje videa.

  Pogled koji s brda puca na samu marinu, čisto more, okolni krajolik i brodice usidrene u samoj marini su nas oduševili.

   

  Izdvajamo