OD OSIJEKA DO KALINJINGRADA

NOVI POTHVAT SVILENOG I MILENOG Nakon što su lani dokazali da im biciklima do mora treba jednako vremena kao i HŽ-ovu vlaku, sad su stigli i do Rusije

 Facebook/Svileni i Mileni biciklima do Rusije
 

Veterani Domovinskog rata i aktivni biciklisti Igor Toman i Ivica Lenard, koji su osječkoj javnosti poznati kao osvjedočeni humanitarci, uspjeli su u svojoj novoj biciklističkoj avanturi i jučer su nakon pet dana na biciklima prešli posljednje kilometre do ruske granice, piše Glas Slavonije.

Naime, ovi biciklistički rekreativci, koji su široj hrvatskoj javnosti postali poznati otkad su prošle godine dokazali da im biciklima do mora treba jednako vremena kao i HŽ-ovu vlaku, sada su na ovaj način odlučili dati podršku hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, i to u povodu njezine prve utakmice, protiv reprezentacije Nigerije, na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Tako su poneseni euforijom pobjede na prijateljskoj utakmici Hrvatska - Senegal, odigranoj u petak u Osijeku, biciklima krenuli na put dug oko 1500 kilometara do ruskog Kalinjingrada, gdje se igra spomenuta utakmica. Kao tehničku potporu poveli su i kolegicu iz Udruge ratnih vojnih invalida Nevenku Vujasin-Gavran, inače bivšu rukometašicu i nogometašicu, koja je 1992. u Amsterdamu zabila prvi gol za hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju. Svi fanovi “Svilenog i Milenog”, kako su ih prozvali prijatelji, njihov put mogu pratiti i na facebook-stranici “Svileni i Mileni biciklima do Rusije”, a ovi su Osječani na svom putu prošli kroz Mađarsku, Slovačku i Poljsku, gdje su vozili i po jakom pljusku.

Facebook/Svileni i Mileni biciklima do Rusije

- Što se tiče udaljenosti, mi smo već nekoliko puta odradili vožnju od 1700 kilometra duž cijele Hrvatske. Plan je iz Osijeka do Rusije stići za pet dana, što znači da dnevno moramo prolaziti oko 300 kilometara i da neće biti vremena za puno odmora ili spavanja. Vozit će se i dan i noć i biti na cesti od 18 do 20 sati – izjavio je prije puta 45-godišnji Toman.

Partner ovom iznimnom sportskom pothvatu pristao je biti i NK Osijek, koji će osječkoj ekipi osigurati ulaznice za utakmicu te susret s hrvatskim reprezentativcima, piše Glas Slavonije.

Facebook/Svileni i Mileni biciklima do Rusije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:27