NEZABORAVNO ISKUSTVO

ODRŽAN PRVI MEĐUNARODNI INSTAMEET U TRAKOŠĆANU I VARAŽDINU Instagram zvijezde iz regije uživale u druženju, fotografiranju i razmjeni iskustava

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 31.10.2017. u 15:30

SONY DSC
Domagoj Sever

 

Trakošćan i Varaždin protekli su vikend bili mjesto okupljanja Instagramera iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Dva dana, u prekrasnom jesenskom okruženju hotela i dvorca Trakošćan te grada Varaždina, protekla su u druženju, fotografiranju, razmjeni iskustava, sklapanju novih prijateljstava i novih planova.

Domagoj Sever
 

"Bilo je nezaboravno iskustvo biti dio Hrvatskog Instameet-a. Dijeljenje međusobnih iskustava i savjeta sa kolegama instagramerima, samo me uvjerilo da smo zajedno jači! Svi hrvatski i slovenski instagrameri su bili tako dragi i trudili su se uvijek govoriti engleski tako da sve razumijem. Vratio sam se doma sa novim uspomenama, prijateljstvima i naravno sa puno fotografija", dojmovi su Norberta Lepsika, instagramera iz Mađarske, a njegovo mišljenje dijeli i njegov kolega David Erdely.

Dizanje u 6 ujutro i odlazak na lokaciju kraj dvorca radi snimanja fotografija i videa u jutarnjoj magli, međusobna suradnja hrvatskih i mađarskih Instagramera i YouTubera, zajedno kreiranje sadržaja, pripremanje specijalnih efekata kako bi fotografije bilo što atraktivnije, druženje s fanovima, dani su stvarno bili puni kreativne energije, prepričava jedna od organizatorica Jasminka Đaković.

SONY DSC
Domagoj Sever
 

"Na ovaj izlet sam išla potpuno bez očekivanja, a vraćam se sa toliko pozitivnih dojmova, kontakata i novih prijatelja. Moram definitivno pohvaliti organizatore. Sama ideja o Insta meet-upu je toliko originalna, ali zaista su i skupili ljude sa toliko strasti, energije i želje za upoznavanjem novih priča o Hrvatskoj. U ova dva dana sam si samo još jednom potvrdila da je Hrvatsko zagorje zaista predivan biser Hrvatske", rekla nam je Maša Zibar, vlasnica YouTube kanala mashinthebeauty.

Ona se zajedno s kolegicom Mateom Frajsberger, poznatijom kao click4chic, u Trakošćanu i Varaždinu susrela i sa svojim fanovima. Matea Frajsberger je rekla da je za nju prvi hrvatski instameet bio nezaboravno iskustvo: ''Osim što smo posjetili divan Varaždinski kraj, napravili puno sadržaja, videa i slika, razmjenili smo iskustva i upoznali nove prijatelje. Od tamo sam se vratila potpuno motivirana za daljnji rad, ali i sa novim znanjem koje su mi prenjeli kolege instagrameri. Nadam se da će ovakvih okupljanja biti još i veselim se istima!''

Da su ovakva organizirana okupljanja korisna i za Instagramere, blogere i YouTubere, ali i za destinaciju i njezinu promociju, potvrdile su nam i kolege iz Slovenije.

SONY DSC
Domagoj Sever
 

"Instameet u Trakošćanu i Varaždinu je pravi dokaz da su granice samo u našim glavama i da možeš postići nešto izuzetno kad razmjenjuješ ideje i povezuješ se s drugim ljudima. To je bio događaj u kojem nije bilo negativnog rivalstva, neosjetljivosti nego samo pozitivnog povezivanja kako bi se podijelile ljepote. Stvarno se nadam da je ovo prva iskra koja će potaknuti mnoge slične događaje u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Zajedno smo jači!", rekao nam je slovenski fotograf i instagramer Jaka Ivančić.

Slažu se i Zoran i Sanja Trojar, vlasnici najpopularnijeg profila o Sloveniji @igslovenija:  "Profesionalna organizacija i izvedba eventa i odlična prilika da se izmjene iskustva i ideje s kolegama dok se istražuje lijepi Trakošćan i Varaždin. Savršena kombinacija lokacija, informacija i prilika za dobru fotografiju. Nevjerojatna gostoljubivost hotela Trakošćan, Varaždinske županije i ostalih koji su prepoznali produktivan spoj društvenih medija i destinacijskog marketinga. Vjerujemo da su očekivanja svih sudionika bila premašena ovdje i drago nam je da smo imali priliku sudjelovati."

SONY DSC
Domagoj Sever
 

Snimka dvorca Trakošćan iz zraka, "zagrljenog" maglom u svitanje zore, prekrasne jesenje boje oko jezera, varaždinske ulice prepune motiva i priča, izrada Špancir majice na šahtu na ulici, muzej Anđela, Lepoglavska čipka ... svi ti motivi već su kroz brojne objave na društvenim mrežama sudionika Instameeta obišle svijet, ispričale priče i promovirale kontinentalnu Hrvatsku. Food blogerica Sanja Mijac poznata kao domacica.sanja, prvi puta je isprobala mlince umotane u meso  te još neke nove okuse u sklopu Instameeta i sve naravno zabilježila na svom profilu.

Mlada ekipa, fotograf Mario Jurina, te Tajana Buković i Arijana Tkalčec iz tima instagram profila be_mesmerized, se također slaže da je ovo odličan način promoviranja Hrvatske. Osim što su se odlično zabavili i upoznali nove prijatelje, čuli su korisne savjete kolega koji imaju puno više iskustva te se nadaju da će ovakvih okupljanja biti sve više i više.

SONY DSC
Domagoj Sever
 

Izdvajamo