BISTE LI IŠLI?

OMILJENA TURISTIČKA DESTINACIJA SMISLILA STRATEGIJU ZA POVRATAK GOSTIJU Ljudima će pokriti polovicu putnih troškova, program počinje već u srpnju!

Tokio, Japan
 Christian Kober / robertharding / Profimedia
 

Japan je odlučio subvencionirati putovanja kako bi vratio što veći broj turista u "zemlju izlazećeg sunca" nakon što je pandemija koronavirusa zaustavila putovanja i nanijela ogromnu štetu njihovom turizmu.

Kako piše Daily Mail, japanska vlada najavila je pokretanje kampanje vrijedne 18,2 milijarde dolara kojom će posjetiteljima nadoknaditi putne troškove.

Šef japanske turističke agencije Hiroshi Tabata najavio je kako će zemlja pokriti polovicu troškova, a program oživljavanja turizma trebao bi se početi provoditi već u srpnju.

Mnoge države, poput Australije, i dalje ne preporučuju putovanja u Japan, iako je japanski premijer Shinzo Abe u ponedjeljak ukinuo izvanredno stanje u zemlji.

Japan, koji ima 126 milijuna stanovnika, zabilježio je 16.628 infekcija i 851 smrtni slučaj od virusa COVID-19.

Sličan plan nedavno je najavila i Italija - naime, Sicilija također uvodi subvencije kojima će se pokriti 50 posto cijene avionske karte, kao i noćenje u hotelu te ulaznice za mnoge objekte kako bi se turisti što prije vratili na otok.

Talijanska vlada u program će uložiti 50 milijuna eura.

Sicilija je u ožujku i travnju zbog pandemije koronavirusa imala gubitke od čak milijardu eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:08