ODABRAO DAN FIGENWALD

POČINJE NOVA AVANTURA! Pratite skijašku patrolu Jutarnjeg lista, provest ćemo vas kroz 35 odabranih centara diljem Europe

 JL

Iako je skijaška sezona već počela, ne samo utrkama Svjetskoga kupa u austrijskom Söldenu, nego i prvim pahuljama koje su zabijelile najviše, potom i one manje visoke vrhove europskih planina, svi nekako čekamo onaj “pravi” početak.

Odlazak na otvorenje sezone, na tradicionalni trodnevni gušt. Odbrojavanje je krenulo, pravi je trenutak da se maksimalno ozbiljno uključimo u nju! S Jutarnjim listom, naravno.

Novi projekt, za koji smo uvjereni da će vrlo brzo steći popularnost, čitanost i gledanost (da, bit će tu i zanimljivih videa), kreće upravo ovom najavom. Skijaška patrola Jutarnjeg lista!

Ukratko, angažirali smo, ne tako davno sportskog novinara Jutarnjeg lista Dana Figenwalda, da nas s kolegama fotoreporterima provede kroz 35 europskih skijališta, ocjenjujući ih prema zadanim kriterijima, preporučujući centre za obitelji, za djecu, za početnike, za majstore. Posjetit će odabranih 35 skijaških centara u Sloveniji, Austriji, Francuskoj i Italiji.

Zašto te četiri države, vjerojatno je jasno svima. Onamo odlazi najviše naših skijaša, oni redovito hodočaste u Korušku, Salzburg, Tirol, Alto Adige, Štajersku, Friuli Veneciju... U potrazi za najboljim spustom, najtoplijim wellnessom, najboljim zalogajem. O svemu tome, i o još koječemu zanimljivom, Jutarnji list svoje će čitatelje izvještavati redovito.

Tempo koji smo si zadali nije šala, prvo dvaput tjedno, potom i češće, da bismo otprilike početkom ožujka završili i - proglasili najbolje.

Jutarnji list nagradit će najbolje centre zlatnom, srebrnom i brončanom skijom. Bit će tu još naslova i nagrada, a najzanimljivije u tom dijelu priče jest što ćete i vi, dragi čitatelji, imati priliku ocijeniti skijalište, dati svoje mišljenje i glas onom koje vam je nadraže, najbolje.

Zanimljivi sugovornici javljat će se sa skijaške staze, naš će izvjestitelj ponekad preporučiti i hotel procijeni li da je posebno zanimljiv, vrijedan pozornosti zbog cijene i usluge. Isto vrijedi i za restorane. Cilj su ove akcije atraktivne reportaže iz carstva bjeline, ali i mnogo servisnih informacija koje će pomoći čitateljima Jutarnjeg lista da provedu još bolje, kvalitetnije dane na snijegu.

Na kraju, ali nipošto manje važno: europskim centrima, doduše izvan kategorije, pridružit ćemo i naše perjanice Sljeme i Platak! Ono što Zagrepčani imaju već desetak godina, sigurno skijanje najmanje 90 dana, uskoro će postati stvarnost i u životima skijaša iz Rijeke i okolice.

Naime, Platak se naoružao snježnim topovima i vodom (umjetno jezero) za proizvodnju snijega pa bi trebao imati sezonu dugu poput one sljemenske. Jači razlog za uvrštenje u Skijašku patrolu Jutarnjeg lista nismo morali tražiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:02