NAGRADNI NATJEČAJ LIKE! PUTOVANJA

POKLANJAMO POSJET SOLANI NIN Saznajte bogatu povijest soli i kušajte čokoladu, sladoled ili maslinovo ulje s ovim dragocjenim mineralom

solana nin
 solana nin
 

Poklanjamo 85 edukativnih tura uz stručnog vodiča po poljima soli i posjet muzeju Kuća soli. Gratis ulaznice možete iskoristiti do 31. prosinca 2019 godine.

Solana Nin je magični muzej, star više od 1500 godina. O tome svjedoče arheološki nalazi iz doba Liburna (Ilira), zatim rimska zapornica, bura s Velebita, ljekovito blato, više od 200 vrsta ptica, stari alati. Solana priča priču o soli kroz povijest, ratove, slavlja, ljubav, užitak i rad. Sve to vrijeme puno se toga mijenjalo, no jedna je stvar ostala ista. Sol se još uvijek bere ručno, baš kao i nekada, s velikom dozom ljubavi i užitka, a generacijama polja ninskih soli daju najbolje od sunca, Jadranskog mora i bure s Velebita. Solana Nin organizira i edukativnu turu sa stručnim vodstvom tijekom koje priča priču o procesu dobivanja soli. Laganom šetnjom pokraj bazena upoznaje se s načinima dobivanja prirodne ekološke soli, kristalizacijom i ručnom berbom.

solana nin
U Solani Nin i danas se sol bere ručno, baš kao i nekada


U sklopu solane je muzej Kuća soli. Tu možete kročiti u prošlost kroz prikaz crno-bijelih fotografija iz daleke prošlosti, starih alata za rad i vagona koji su se koristili davno kao sredstvo za transport soli s bazena u skladište, ali i istodobno kročiti u sadašnjost kroz interaktivnu igru i maketu jedinstvenog prirodnog rezervata te dokumentarni film na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku. Solana Nin ima i suvenirnicu s više od 120 proizvoda sa soli gdje možete pomirisati i kušati razne vrste soli: cvijet soli, čokoladu sa solju, lizalice sa solju, maslinovo ulje sa solju, kekse sa solju, kozmetiku sa solju, sol s tartufima, pa čak i sladoled sa solju.

Napišite nam na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. zašto želite u Solanu Nin, a najzanimljivije i najbolje odgovore nagradit ćemo ulaznicama koje možete iskoristiti do kraja ove godine Ne zaboravite u prijavi navesti svoje osobne podatke, ime, prezime, adresu i broj mobitela!

solana nin
solana nin



solana nin
solana nin




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:26