SJAJAN PROJEKT

POLJACI TOLIKO VOLE HRVATSKU DA RADE LIJEPU NAŠU U MALOM! 'Mala Hrvatska' gradi se u Krakowu,imat će niz kulturnih i rekreativnih sadržaja

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.04.2017. u 12:36

Pula, 250317.
Gasenjem javne rasvjete oko Arene grad Pula se i ove je godine tradicionalno odazvao inicijativi WWF (World Wide Fund For Nature), svjetskoj nevladinoj organizaciji za zastitu prirode u akciji (Sat za planet Zemlju). Rasvjeta oko pulske arene je bila ugasena od 20.30 do 21.30 sat a Inicijativa podrazumijeva da kucanstva i tvrtke, gradjani u svim gradovima svijeta iskljuce svjetla na jedan sat s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrosnji zemljinih resursa i ekoloskim problemima diljem svijeta.
Na fotografiji: Arena pod rasvjetom.
Foto: Srecko Niketic / CROPIX
Srećko Niketić / CROPIX

U Krakowu će se graditi 'mala Hrvatska'.

Naime, 'mala Hrvatska' trebala bi se izgraditi u parku Bagry Wielkie u Krakowu, koji je pet kilometara udaljen od centra grada, piše Slobodna Dalmacija.

Park bi imao i edukacijski put koji bi govorio o Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Vukovaru i Puli. A isto tako bi objašnjavao odnos koji ti gradovi imaju s Krakowom.

Također, u parku će biti izgrađena i šetnica imena Hrvatska promenada, kao i niz drugih kulturnih i rekreativnih sadržaja, dok je poticatelj ideje konzul Republike Hrvatske u Poljskoj, Pawel Wlodarczyk.

Jedanako tako, ovaj projekt zaživjet će prema idejnom rješenju studenata s Arhitektonskog fakulteta u Splitu i Zagrebu te studenata Krajobrazne arhitekture iz Zagreba, piše Slobodna.

ELIPSO

Izdvajamo