ZRAČNA LUKA CHANGI

PROGLAŠENA NAJBOLJA ZRAČNA LUKA NA SVIJETU Aerodrom koji je najbolje ocijenjen na svjetskom je tronu već šest godina, najbolje se jede u Hong Kongu

Treći terminal zračne luke Changi
 Thomas White / REUTERS

Ako tijekom narednih 12 mjeseci planirate put oko svijeta, svakako putovanje planirajte tako da koristite azijske zračne luke, piše CNN.

Singapurski aerodrom Changi dobio je prestižnu Skytrax World Airport nagradu za najbolju zračnu luku na svijetu šest puta za redom.

Na drugo mjesto se plasirala međunarodna zračna luka Inčeon u Seulu u Južnoj Koreji dok se na treće mjesto plasirala Međunarodna zračna luka Tokyo Haneda. Ovo je deveta nagrada za najbolji aerodrom na svijetu koju je Changi osvojio u posljednjih 20 godina.

"Veliko je dostignuće što je zračna luka Changi šesti puta za redom proglašena najboljim aerodromom na svijetu. Ova nagrada pokazuje da smo popularni među međunarodnim putnicima koji putuju zrakoplovima", rekao je direktor Skytraxa Edward Plaisted.

Changi je prošle godine proslavio ugošćivanje 60 milijuna putnika iz gotovo 100 zemalja diljem svijeta. Kroz tu zračnu luku svakog tjedna prođe pet tisuća letova.

U singapurskoj zračnoj luci Changi putnici mogu 24 sata na dan besplatno posjećivati kino, mogu plivati u bazenu na krovu i mogu uživati u vrtu sa suncokretima.

Međunarodna zračna luka u Hong Kongu proglašen je najboljom tranzitnom zračnom lukom, dok je Haneda proglašena najčišćom. U Međunarodnoj zračnoj luci u Hong Kongu najbolje se jede, a japanska zračna luka Chubu Centrair Nagoya proglašena je najboljom regionalnom zračnom lukom

Međunarodna zračna luka Zagreb "Franjo Tuđman" nije se plasirala među 100 najboljih zračnih luka na svijetu.

Popis 100 najboljih zračnih luka prema mišljenju nagrada Skytrax pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:51