BESPLATNA PROMOCIJA

SPLIT NA POPISU MJESTA KOJA TREBA POSJETITI OVE GODINE Jedan od najutjecajnijih globalnih portala preporučuje Lijepu našu!

 Ante Čizmić / EPH

Ugledni web portal Mashable naveo je Split kao jednu od destinacija koju obavezno treba posjetiti 2016. godine. Doduše, na istom se popisu nalazi i svemir, no to ne umanjuje činjenicu da jedan od posjećenijih portala uopće reklamira Hrvatsku.

‘U centru Splita, drugog najvećeg grada u Hrvatskoj, nalazi se Dioklecijanova palača koju je u 4. stoljeću dao izgraditi rimski car. Okružuje je morska obala, treperavo plavetnilo Jadranskog mora i arhitektura puna crvenih krovova koju se ne može ignorirati.

Čudesnu arhitekturu centra upotpunjava divna hrvatska klima, a u plan puta treba svakako upisati i dan hodanja ili izlet brodom na neku mirnu plažu’, piše Mashable.

Dalje pišu još malo o moru te spominju plažu u Brelima, južno od Splita, a na koncu savjetuju da je najbolje vrijeme za posjetiti Split između travnja i rujna. Kratak opis popraćen je prekrasnim panoramskim fotografijama grada i okolice.

Osim Splita, Mashable za putovanja u 2016. godini savjetuje Kraljevinu Butan, Skye & Lochalsh u Škotskoj, Chengdu u Kini, španjolsku Andalucíu, argentinski grad El Calafate u Patagoniji, karipski otok Tobago te, kako smo već spomenuli, svemir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:37