BROJKE NAKON LJETA

STRANCI U HRVATSKOJ NAJVIŠE POSJEĆIVALI SPLIT, HRVATI U INOZEMSTVU NAJČEŠĆE PUTOVALI U BEOGRAD Podaci o rezervacijama otkrili neočekivane trendove

 Booking.com

Split je najpopularnija destinacija za strane turiste u Hrvatskoj, dok je najpopularnija strana destinacija među hrvatskim turistima - Beograd, pokazali su podaci koje je danas objavio Booking.com za Hrvatsku.

Najpopularniji portal za traženje smještaja otkrio je trendove u ovogodišnjim brojkama za noćenja u Hrvatskoj, te za noćenja Hrvata u inozemstvu, a rezultati su otkrili više zanimljivosti.

Najbrojniji turisti u Hrvatskoj su Talijani, Nijemci, Austrijanci, Britanci, Hrvati i Poljaci, što je identičan redosljed kao i prošle godine, a Booking.com smatra da se radi o pokazatelju da se strani gosti rado vraćaju i odabiru Hrvatsku za svoj godišnji odmor.

Najpopularnije destinacije u kojima su smještaj izvan Hrvatske tražili domaći turisti bile su Beograd, Budimpešta, Beč, Sarajevo i Budva, što znači da najviše Hrvata najradije posjećuje susjedne zemlje. Prema istim podacima, putnici iz Hrvatske najviše rezerviraju destinacije u Srbiji, Mađarskoj i Austriji.

Strancima je najpopularnija hrvatska destinacija Split, a u stopu ga slijede Dubrovnik, Zagreb, Zadar i Pula. Hrvatima je najpopularnija domaća destinacija Zagreb, a iza njega se nalaze Split, Zadar, Dubrovnik i Pula.

Među 67.700 objekata koje Booking.com nudi u Hrvatskoj, gosti su tokom ljeta najviše rezervirali apartmanski smještaj, zatim hotele, gostinjske kuće, hostele i B&B objekte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:48