A ON ĆE POJESTI SVE - BAREM JEDNOM

Svjetski gurman otkrio koju vrstu jela nikada ne bi pojeo: 'To ljudi valjda jedu iz dosade'

Anthony Bourdain
 Danny Moloshok - RTSTGA / REUTERS
Čak i kada je riječ o ekstra dugim letovima, Bourdain tvrdi da neće ništa jesti. 'U tim slučajevima naručim malo sira i vina i to je to. Pojedem nešto sira i napijem se', kaže poznata televizijska ličnost.

Od očiju tuljana na Arktiku preko djelomično razvijenih embrija ptice u Filipinima do novomeksičke pite Frito, Anthony Bourdain je izgradio reputaciju na tome da će sve probati jednom, piše Time.

Međutim, postoji nekoliko stvari koje voditelj emisija No Reservations i Parts Unknown neće nikada opet jesti. To su islandski fermentirani morski pas, rektum namibijske bradavičave svinje - i hranu u zrakoplovima.

U razgovoru za Bon Appetit, Bourdain je ustvrdio da nikada ne jede hranu koja se poslužuje u zrakoplovima na letovima kojima putuje po svijetu u svrhu snimanja svoje emisije. 'Nikada', rekao je Bourdain. 'Nitko se nikad nije osjećao bolje nakon što je pojeo nešto u avionu. Mislim da ljudi tu hranu jedu samo zato što im je dosadno. Ja ne jedem u avionima. Volim stići na destinaciju gladan.'

Čak i kada je riječ o ekstra dugim letovima, Bourdain tvrdi da neće ništa jesti. 'U tim slučajevima naručim malo sira i vina i to je to. Pojedem nešto sira i napijem se', kaže poznata televizijska ličnost.

Kada bi u zrakoplovima posluživali još-uvijek-kucajuće srce kobre, možda bi se Bourdain predomislio jer znamo da bi to pojeo - i je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:10