KAMO ZA VIKEND

TRI NAJBOLJA IZLETA S KLINCIMA U VELJAČI Kontinentalna Hrvatska puna je mjesta idealnih za obiteljski izlet

 CROPIX
 

SLATINA - Pustara Višnjica

Cijena jahanja:
samostalno 180 kn/45 min, u pratnji instruktora 220 kn/45 min

Cijena najma bicikla:
1 sat 10 kn, pola dana 25 kn, cijeli dan 40 kn

Cijena vožnje u kočiji:
20 kn/osoba (15-20 min)

Cijena noćenja:
od 150 do 400 kn po osobi (ovisi o broju kreveta u sobi i uključenim obrocima)

Na mjestu nekadašnje pustare danas se prostire agroturističko imanje Višnjica s bogatom ruralnom baštinom. Smješteno u pitomoj ravnici između obronaka Papuka i rijeke Drave ovo imanje predstavlja jedinstven primjer obnove gospodarske baštine prošlih stoljeća u Slavoniji.

Uz svjež zrak, finu domaću hranu i mogućnost smještaja, na Višnjici možete naučiti jahati, družiti se sa životinjama, provozati se u kočiji ili na traktorskoj prikolici.


KRAPINA - Muzej krapinskih neandertalaca

Radno vrijeme:
od utorka do nedjelje 9-17 sati (zimsko radno vrijeme)

Cijena:
odrasli 60, djeca, studenti i umirovljenici 30 kuna

Smješten nedaleko od svjetski poznatog nalazišta krapinskih neandertalaca Hušnjakovo, s kojim čini jedinstvenu cjelinu za obilazak, Muzej krapinskih neandertalaca idealno je odredište za jednodnevni izlet ili povod da destinacija vašeg vikend-putovanja bude baš Krapina.

Doznajte tko su bili neandertalci, koliko su stari, kako ih je otkrivala i tumačila znanost kroz vrijeme i što o njima znamo danas. Multimedijalan i hiperrealističan prikaz života neandertalaca oduševit će sve ljubitelje povijesti i one koji će nakon posjeta ovom jedinstvenom muzeju to tek postati.

Idealan dan za posjet je petak, 1. veljače, kad se muzej otvara u 16 sati i ulaz je besplatan zbog održavanja Noći muzeja!


Karlovac, 111216.
Clanovi Povijesne postrojbe “Karlovacki pocasni vod ZNG 91” donijeli su danas u 16 sati Betlehemsko svjetlo na sredisnji trg Javne ustanove Aquatika. Karlovcani i turisti ponijeli su svoje lampione ili svijece kako bi primili i ponijeli kuci Betlehemsko svjetlo.
Na fotografiji: Posjetitelji razgledavaju Aquatiku.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
CROPIX

KARLOVAC - Aquatika

Radno vrijeme:
svaki dan 9-17 (zimsko radno vrijeme)

Cijena:
odrasli 60 kuna, djeca/studenti 34/40 kuna

Gdje je bolje saznati kako izgleda podvodni svijet rijeka i jezera nego u gradu na četiri rijeke? Karlovački akvarij jedini je slatkovodni akvarij u ovom dijelu Europe. U 25 akvarijskih bazena prikazano je više od 100 vrsta slatkovodnih riba, od kojih je čak 40-ak endemskih vrsta. Akvarij se nalazi u neposrednoj blizini Foginovog kupališta na Korani, u središtu Karlovca.

Kompleks akvarija čini moderna, arhitektonski i krajobrazno posebno osmišljena cjelina, koja se svojom arhitekturom, posebno zelenim krovovima, prirodno uklapa u okruženje rekreativne zone grada Karlovca. Obiteljski odmor produžite na cijeli vikend, kušajte štrudle u Jaškovom, razgledajte dvorac Dubovac, produžite do Ozlja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:24