USPOREDBA CIJENA

UVRSTILI SU NAS U SVJETSKIH TOP 10, ALI IMA I LOŠA VIJEST Business Insider izračunao: Pogledajte gdje je najpovoljnije otići na godišnji ovog ljeta!

 Ivo Ravlić/CROPIX / cropix
 

Britansko izdanje Business Insidera u svojoj listi najpovoljnijih destinacija za sedmodnevni odmor uvrstilo je i Hrvatsku, ali na posljednjem 10. mjestu. Naime, prema podacima Travel Supermarketa, internetske stranice specijalizirane za usporedbe cijena putovanja, znatno je povoljnije ljetovati u Turskoj, Španjolskoj, Egiptu, Grčkoj ili Portugalu, nego u Hrvatskoj.

Business Insider je usporedio cijene smještaja za sedmodnevni all-inclusive aranžman u razdoblju između 1. ožujka i 30. rujna. Prema izračunu Business Insidera, odmor u Hrvatskoj, koju su nazvali "najbrže rastućom destinacijom ovog ljeta", košta 726 eura po osobi. Troškovi za sedmodnevni odmor u Dubrovniku ove godine narasli su za 405 posto. Da se ipak može pronaći i povoljnija ponuda, BI ilustrira primjerom Trpnja, gdje se u hotelu s tri zvjezdice može ljetovati za 334 eura.

Sedmodnevno ljetovanje na Cipru košta 680 eura po osobi, a cijene na tom otoku pale su za 12 posto u odnosu na prošlu godinu. Za jednako dug ljetni odmor u Portugalu treba izdvojiti isti iznos. U Egiptu se može ljetovati već za 592 eura po osobi, a u Grčkoj za 591 euro, s tim da su cijene aranžmana na grčkom otoku Kreti pale za 13 posto u odnosu na prošlu godinu.

Sedmodnevno ljetovanje u Španjolskoj može se pronaći za 574 eura po osobi, a najjeftinije mjesto u toj zemlji je poznati Lloret de Mar. Sedam "all-inclusive" dana na Malti stoji 552 eura po osobi, a u Maroku 538 eura, s tim da je najpovoljnije u Agadiru, gdje su cijene u odnosu na prošlu godinu pale čak 13 posto.

Sedam dana u Turskoj košta 530 eura po osobi, a Business Insider preporučuje Alanyu i Antalyu, kao i Bodrum, Marmaris i Oludeniz. Bugarska je po ovoj listi najjeftinija zemlja za all-inclusive odmor u 2018. godini, s 525 eura po osobi za tjedan ljetovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:20