ODLIČNA REKLAMA

VIDEO: U EUROPSKOM PARLAMENTU NEMAJU DVOJBI Hrvatsku plažu poznatu kao robinzonsko odredište i oaza netaknute prirode proglasili najljepšom u Europi!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 28.07.2017. u 22:56

Brela, 170909.
Plaza Podrace u Brelima na kojoj su pretuceni njemacki turisti.
Jos jedan u nizu napada na strane turiste dogodio se jucer oko 14 sati u Brelima, predio Podrace. Naime, njemacka obitelj koja je setnjicom krenula prema plazi naisla je na protuzakonito parkiran BMW makarskih registracija u kojem je sjedio 46-godi¹nji Mladen S. iz Brela, te mu je tom prilikom 52-godisnja Renate S. u prolazu prigovorila na odabir mjesta za parkiranje, pa je doslo do verbalnog sukoba koji je brzo zavrsio.
Njemacka obitelj se nakon toga uputila na plazu, ali Mladen S. ocito nije mogao prijeci preko njihovih primjedbi , te se ubrzo vratio na plazu sa svojim 19-godisnjim sinom Augustinom S. i jos trojicom nepoznatih muskaraca.
Nakon kracega verbalnog sukoba napali su njemacku obitelj, dvojicu sinova, 21-godisnjeg Timma S., te 24-godisnjeg Michaela S., te oca Lothara S. i majku Renatu polugama, nanijevsi im pritom lakse tjelesne ozljede u vidu hematoma i ogrebotina. Obitelj je upucena u splitski KBC na daljnji pregled odakle su i pusteni, a cijeli slucaj nadlezni je lijecnik prijavio policiji.
Foto: Josko Supic / CROPIX
Joško Šupić / CROPIX

Plaža Podrače u Brelima

 

Europski je parlament odlučio promovirati turizam i ljetovanje u Europi pa su u tu svrhu na službenom profilu na Twitteru objavili kratki, jednominutni video.

Promotivnim spotom zapravo sugeriraju čistoću mora, rijeka i jezera diljem Europe uz napomenu da se neprestano provode testiranja pa stoga nema straha od kupanja. Redovno na zagađenje testiraju više od 21.000 lokacija za kupanje i svake godine sve više kupališta prođe stroga pravila EU.

Govoreći o tome kako je 96 posto testiranih lokacija sigurno za kupanje, a njih 85 posto ocijenjeno je najvišom ocjenom, pozivaju građane da se okupaju na nekom od europskih bisera.

Makarska, 310512.
Plaze u mjestu Brela kod Makarske koje se ubrajaju medju najljepse na Jadranu.
Na slici: Plaza Podrace u Brelima.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
Ivo Ravlić / CROPIX

Plaža Podrače u Brelima

 

Prvo mjesto koje spominju je plaža Podrače u Brelima: ‘Zaronite na prekrasnoj hrvatskoj plaži Podrače, u slovenskom jezeru Bohinj ili u francuskoj rijeci Gardon.’ Sve tri lokacije ocijenjene su kao izvanredne, kažu u videu, i to upravo što se tiče kvalitete vode.

 

Još prije dvije godine plaže Podrače i Punta rata u Brelima dobile su Bijelu zastavu koja označava mora s najčišćim okolišem i podmorjem. Iste godine se našla u izboru European Best Destinations na 12. mjestu liste 15 najljepših i najpoželjnijih odredišta za odmor. Ovaj biser Makarske rivijere, skriven iza stijena, često opisuju kao robinzonsko mjesto i oazu netaknute prirode.

 

ELIPSO

Izdvajamo