ODLIČNA REKLAMA

VIDEO: U EUROPSKOM PARLAMENTU NEMAJU DVOJBI Hrvatsku plažu poznatu kao robinzonsko odredište i oaza netaknute prirode proglasili najljepšom u Europi!

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 28.07.2017. u 22:56

 • Joško Šupić / CROPIX

  Plaža Podrače u Brelima

   

  Europski je parlament odlučio promovirati turizam i ljetovanje u Europi pa su u tu svrhu na službenom profilu na Twitteru objavili kratki, jednominutni video.

  Promotivnim spotom zapravo sugeriraju čistoću mora, rijeka i jezera diljem Europe uz napomenu da se neprestano provode testiranja pa stoga nema straha od kupanja. Redovno na zagađenje testiraju više od 21.000 lokacija za kupanje i svake godine sve više kupališta prođe stroga pravila EU.

  Govoreći o tome kako je 96 posto testiranih lokacija sigurno za kupanje, a njih 85 posto ocijenjeno je najvišom ocjenom, pozivaju građane da se okupaju na nekom od europskih bisera.

  Ivo Ravlić / CROPIX

  Plaža Podrače u Brelima

   

  Prvo mjesto koje spominju je plaža Podrače u Brelima: ‘Zaronite na prekrasnoj hrvatskoj plaži Podrače, u slovenskom jezeru Bohinj ili u francuskoj rijeci Gardon.’ Sve tri lokacije ocijenjene su kao izvanredne, kažu u videu, i to upravo što se tiče kvalitete vode.

   

  Još prije dvije godine plaže Podrače i Punta rata u Brelima dobile su Bijelu zastavu koja označava mora s najčišćim okolišem i podmorjem. Iste godine se našla u izboru European Best Destinations na 12. mjestu liste 15 najljepših i najpoželjnijih odredišta za odmor. Ovaj biser Makarske rivijere, skriven iza stijena, često opisuju kao robinzonsko mjesto i oazu netaknute prirode.

   

  Izdvajamo