ZA 32. ROĐENDAN

VIDEO ZA PAMĆENJE Majstor je tri godine snimao Krku, 'opalio' je 220.000 noćnih fotografija, a ono što je na kraju dobio je - senzacionalno!

 Screenshot / YouTube

Službeni kanal Nacionalnog parka Krka na YouTubeu objavio je sjajan video prirodnih ljepota složenih od tisuća fotografija snimljenih kroz tri godine.

Fotograf Mario Romulić kroz tri godine je za potrebe videa Nocturno, koji u time lapse tehnici prikazuje sve ljepote Krke, snimio 220.000 noćnih fotografija, piše Šibenik.in. Za video su iskoristili oko sedamdeset tisuća fotografija snimljenih u svim godišnjim dobima, obrada je trajala oko šest mjeseci.

Osim njega na videu je radio Dražen Stojčić, a za glazbu je zaslužna Ana Rucner.

Screenshot / YouTube

- Zanimljivo je istaknuti da su sve fotografije snimljene po noći, korištenjem isključivo mjesečeve svjetlosti, kako bi se prikazala rijeka Krka, neopterećena i sama u tišini, pod okriljem noći obasjana zvijezdama. U njemu se surovi krš i životvorna voda sjedinjuju u skladnu cjelinu te bez daha ostavljaju sve koji ga pogledaju i potiču zaljubljenike u prirodu i Krku, i sve buduće posjetitelje, da Krku još više zavole i ljube – istaknuli su iz NP Krka koji ovog tjedna slavi 32. rođendan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:29