JEDINSTVENO SLAVLJE

Zaboravite zimu, stiže proljeće istarskih vina

 

Proljeće na našem najvećem poluotoku obiluje manifestacijama u čast vinu - Uskrsni ponedjeljak tako donosi Smotru vina u Gračišću, starom gradiću na brežuljku nedaleko od Pazina. Iz njega se pruža prekrasan pogled na krajolik unutarnje Istre, a već je godinama poznat po jedinstvenom slavlju koje privlači tisuće ljubitelja vina iz čitave zemlje.

Dan je to kada se iz konoba nudi više stotina vina iz središnje Istre, mahom Istarske malvazije i Terana. Urbana struktura Gračišća služi kao izvrsna kulisa pa slavlje podsjeća na srednjovjekovni sajam - stare konobe i krcate uličice samo su djelići starinskog načina življenja koje će ova smotra evocirati kod putnika.

Nedugo zatim u Poreču počinje prestižna Vinistra, moderna izložba koja na tri dana okuplja najbolje vinare iz Istre i okolnih regija. Za kraj, ne propustite Dan otvorenih vinskih podruma posljednje nedjelje u svibnju, kao sjajan povod za izlet po Istri i upoznavanje bujne istarske vinske scene.

13.04. Gračišće: Izložba vina Gračišće

25.04. Momjan i Buje: Sweet Wine and Walk, nezaboravna vinska rekreacija

25.04. Motovun: MotoWine Walk 2020, sport i gastronomija

08.05. - 10.05. Poreč: Vinistra, 27. izdanje međunarodne vinske izložbe

16.05. - 17.05. Buje: Istria Wine & Walk, avantura sjeverozapadnom Istrom

16.05. Barban: Smotra vina, uz izbor najboljih vina

29.05. - 31.05. Brtonigla: Wine & Street Food Festival

31.05. Wine Day u Istri: Dan otvorenih vinskih podruma u Istri

Vrijeme je za aktivne vikende

U Istri i tijekom cijele zime možete sudjelovati u zanimljivim sportskim manifestacijama, no svakako preporučujemo baš svima da se u proljetnim danima odvaže na sportske izazove!

Pridružite se bar jednoj od manifestacija pod otvorenim nebom i krenite sami ili u društvu - možete šetati, trčati, voziti biciklu pa i isprobati penjanje po stijenama!

Prava je atrakcija u proljeće, kad dani zatople i bivaju sve sunčaniji, provesti dan u prirodi i to na aktivan način, a zatim navečer, ugodno umorni od rekreacije i sretni od dobro iskorištenog dana, pustiti nepcu da uživa u nekom od gastronomskih specijaliteta.

https://www.istra.hr/hr/kalendar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:54