OPTEREĆENI TUGOM

'DEČKO MI JE BRIŽAN I PODRŽAVA ME, ALI ME SEKSUALNO VIŠE NE UZBUĐUJE' Žena se požalila da tijekom seksa mašta o bivšima i kolegi s posla

Ilustracija
 - / Wavebreak / Profimedia

"Moj dečko i ja u vezi smo već četiri godine. Dva mjeseca nakon što smo prohodali, njegovoj je majci dijagnosticiran smrtonosni rak. Da bi stvar bila još gora, njegov je otac također obolio od raka i oba su mu roditelja umrla unutar dvije godine. Ubrzo smo postali jako ozbiljan par. Prošli smo puno toga i volim ga kao da je član moje obitelji. Međutim, seksualno me ne privlači i tijekom seksa uvijek maštam o bivšima", požalila se jedna nepoznata žena američkoj psihijatrici Pameli Stephenson Connolly, liječnici koja u kolumni u The Guardianu odgovara na pitanja o seksu.

Žena je potom rekla da je prije šest mjeseci na poslu upoznala kolegu koji je seksualno privlači, i to jako.

"Nisam ništa napravila po tom pitanju, ali me brine da imam potisnute potrebe", dodala je žena. "Moj je dečko jako brižan i emotivno me podržava, ali naš seksualni život propada. Sada se seksamo jednom u dva mjeseca, a kada to radimo uvijek je kratko i ne doživim orgazam."

Stephenson Connolly ženi je odgovorila da joj se možda čini da je ljubav među partnerima koja nalikuje ili podsjeća na ovu među članovima obitelji pozitivna stvar, ali da to nije slučaj kada je riječ o seksu.

"U većini zajednica postoje jaki tabui kada je riječ o incestu i oni se aktiviraju kada par previše počne nalikovati obitelji", objašnjava liječnica i nastavlja: "Da biste to popravili, morate se razdvojiti. Počnite se baviti drukčijim hobijima, upoznajte drukčije ljude - radite sve što će vam pomoći da stvorite individualne identitete. Kada ostvarite određeni stupanj individualnosti, možda otkrijete da će se seksualna privlačnost ponovno probuditi."

Stephenson Connolly kaže da tugovanje nakon smrtnog slučaja u obitelji ili nakon smrti bliske osobe može dovesti do pada libida. "To se možda dogodilo vama. Treba vam vremena da zaliječite te rane i naučite kako je to biti par bez tuge i brige", zaključila je liječnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:48