TRADICIJA DUGA 20 GODINA

FOTO: ZAVIRITE U TVORNICU NAJREALISTIČNIJIH SEKS LUTAKA Odavde se silikonska tijela, vrijedna nekoliko desetaka tisuća kuna, šalju po cijelom svijetu

 Profimedia, Caters News
 

Pomalo začuđujuće fotografije dijelova tijela obješenih po kukama duž skladišta zapravo su svjedočanstvo rastuće industrije seksualnih robota. S ovog mjesta u San Marcosu u Kaliforniji silikonska se tijela šalju po cijelom svijetu.

RealDoll Abyss Creations, tvrtku koja proizvodi hiperrealistične seksualne lutke, pokrenuo je Matt McMullen prije više od 20 godina. Danas joj tepa: ‘Ovo je dom najboljih ljubavnih lutaka na svijetu.’

McMullen godišnje šalje 600 modela diljem svijeta, po cijeni od 4400 dolara (26.500 kuna) za bazičnu verziju do najmanje 50.000 (oko 300.000 kuna) za opciju prilagođenu zahtjevima kupca. Jedna od njegovih lutaka ‘glumila’ je čak u filmu ‘Lars and the Real Girl’. Izrađuje ih 17 ljudi, što nije ni približno dovoljno jer su za izradu jedne potrebna do tri mjeseca.

Kaže da se na kostur dodaje čvrsta pjena, poput one kojom se izrađuju automobilska sjedala, koja oponaša mišiće. Silikonski se gel dodaje za grudi i stražnjicu.

Svojim najvećim dostignućem McMullen smatra Harmony, humanoidnu robotsku verziju hiperrealistične seksualne lutke koja je opremljena umjetnom inteligencijom. Harmony se smije, trepće i mršti. Priča viceve i citira Shakespearea. Sjetit će se vašeg rođendana, zapamtiti što volite jesti. Pričat će o glazbi, filmovima i knjigama. I voditi ljubav kad god želite.

Seksualni robot iduća je hit-stvar, prema istraživanjima potencijalno i najtraženiji proizvod na unosnom, oko 30 milijardi dolara vrijednom tržištu seksualnih igračaka. Naime, istraživanje provedeno 2016. na sveučilištu Duisburg-Essen pokazuje da se više od 40 posto od 263 ispitanih heteroseksualnih muškaraca može zamisliti da kupuju seksualnog robota u idućih pet godina.

U galeriji pogledajte kako nastaju skupe silikonske lutke:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:42