SEKSUALNI ŽAR

IZGUBILI STE VOLJU ZA SEKSOM I ŽELITE POVRATITI IZGUBLJENU STRAST? Znanstvenici otkrili posve nov i revolucionaran način, koji na prvu izaziva šok

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.02.2018. u 08:43

, Image: 145316293, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, INSADCO Photography
Profimedia, INSADCO Photography

Ilustracija

Cvijeće i čokolada dosad su možda bili najbolji način ako si želite osigurati noć strasti. No sada postoji i drugi način kako vratiti žar u vašu vezu. Priuštite svojoj partnerici blagi strujni udar i to u području gležnja.

Naime, liječnici su otkrili ključni živac u ženskom tijelu koji, navodno, potiče njenu seksualnu želju.

Taj se živac proteže od stopala do završetka kralježnice, no najlakše mu je pristupiti na gležnju gdje može biti stimuliran strujom. Žene koje su dobile mali električni udar baš u tom dijelu noge, osjetile su tek blagi osjećaj škakljanja.

No otkriveno je da taj blagi strujni udar potiče prokrvljenost te djeluje kao ženska vrsta Viagre. Liječnici koji iskušavaju ovu tehniku kažu da bi mogla pomoći ženama koje su izgubile seksualnu želju.

Tehnika je zasad testirana na laboratorijskim štakorima, a njihova je cirkulacija postala bolja unutar 25 minuta. Znanstvenici sad traže volonterke koje bi se podvrgle tjednom tretmanu u trajanju od pola sata.

Tim Bruns, inženjer biomedicine koji vodi istraživanje na Sveučilištu Michigan, kaže da bi ova tehnika doista mogla pomoći ženama koje su izgubile želju za seksom ili pate od nekog drugog oblika seksualne disfunkcije.

'Neka istraživanja pokazuju da čak 10 posto žena ima poremećaj seksualne želje, no neke indicije da je stvaran broj čak 28 posto.'

Znanstvenici su se zainteresirali za tehniku stimuliranja gležnja strujom, nakon što je žena koja je na taj način liječena od problema s bubrezima, rekla da joj se popravio seksualni život.

Mnoge žene koje su primile sličnu terapiju, rekle su da su osjetile povećanje seksualne želje. To se vjerojatno događa zato što živac koji prolazi kroz gležanj dotiče živce koji se protežu do područja zdjelice.

Blago stimuliranje strujom u području gležnja moglo bi potaknuti prokrvljenost intimnih dijelova tijela, stvarajući sličan učinak kao strastvena noć. Ova terapija mogla bi biti alternativa uzimanju lijekova koji imaju neželjene nuspojave.

Ovo istraživanje objavljeno je u časopisu Journal of Sexual Medicine.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo