LJUBAV NA SETU

LJUBAVNA PRIČA NEKAD NAJSEKSI MUŠKARCA SVIJETA I NAŠE USPJEŠNE MANEKENKE Glavni akteri intimnog editorijala vole se i kada se kamere ugase...

Iris Cekuš i Pedro Soltz
 Mare Milin
 

Privlačnost i kemiju između glavnih aktera neobično intimnog modnog editorijala novog luksuznog magazina Ego lako je uočiti već pri letimičnom listanju. Modeli Iris Cekuš i Pedro Soltz pred fotoobjektivom Mare Milin pretvorili su se u ljubavni par iz nekog noir filma. Poželite listati samo njihove slike do kraja magazina kao fotopriču ne biste li saznali kako će završiti ta noćna romansa. Čeka li Iris i Pedra happy end?

Otkrit ćemo vam plot twist - Iris i Pedro u stvarnom su životu u vezi već devet godina, od kojih tri u braku. Imaju kćer Laru, a njihova stvarna ljubavna priča i više je nego filmska.

- Upoznali smo se na snimanju reklame za poznati talijanski liker Branca Menta. Ta reklama se i dandanas prikazuje na talijanskoj televiziji, već devet godina zaredom. Definitivno je postojala kemija i privlačnost na prvi pogled, ali konkretne korake poduzeo je Pedro. Ja sam odolijevala dva mjeseca. Nisam ga shvaćala ozbiljno sve dok se nismo sasvim slučajno sreli oči u oči ispred kluba Just Cavalli. I to je bilo to. Otad smo zajedno - ispričala nam je Iris Cekuš, uspješna hrvatska manekenka koju smo nagovorili da nam otkrije i kako ju je Pedro zaprosio.

- Trebao je to biti običan izlazak na večeru, no Pedro je sve lijepo u tajnosti isplanirao. Bilo je jako romantično, ali i smiješno jer mi je u kutijicu umjesto prstena s dijamantom stavio Mood Ring koji mijenja boju prema raspoloženju. Naravno, rekla sam DA, ali sam dodala da mora nabaviti pravi prsten. Kasnije, tijekom večere, u jednom od sljedova bio je i taj moj najdraži zaručnički prsten - ispričala nam je Iris koja nimalo nije naslućivala iznenađenje koje joj je Pedro pripremio.

- Čak sam se i malo naljutila jer nas nije odveo u restoran u koji sam ja htjela, nego u neki drugi. Sve je bio dio plana i na kraju je večera i bila u mom omiljenom restoranu, dok je prosidba bila pred Cavallijem gdje je sve i počelo - objasnila je Iris koja je u karijeri već puno puta s Pedrom snimala različite reklame, editorijale, kampanje i kataloge.

Ljubav kao olakotna okolnost

- Meni je super raditi s Pedrom jer je on jedan od najprofesionalnijih modela s kojima sam ikad radila i to vam sasvim objektivno govorim. Svaki savjet koji mi da na snimanju je dobrodošao jer zna svoj posao, a ako se mene pita, mogao bi biti i iza kamere jer ima super ideje i oko za detalje. To što mi je suprug samo je olakotna okolnost jer sam s njim opuštenija nego što bih bila s nekim drugim - ističe Iris. Oduvijek je, kaže, htjela biti model. U početku ju je mama tijekom školskih praznika pratila u Milano, a sa 20 godina je sama otišla i ostala u Milanu. Početak nije bio lak, kaže, ali bila je uporna.

S druge strane, Pedro Soltz rođen je u Brazilu, točnije u gradu Belo Horizonte. Ima dva brata i dvije sestre, a njegova obitelj, uglavnom europskih korijena, u Drugom svjetskom ratu preselila se u Brazil. Iako je sanjao o nogometnoj karijeri, iz zabave se počeo baviti modelingom. Već je sa 19 godina dobio prvi međunarodni posao, a sa 23 su stvari postale jako ozbiljne. Izgradio je uspješnu svjetsku karijeru snimajući reklame za brendove kao što su Barilla, Gillette, L’Oréal, Head & Shoulders, Lavazza, surađivao s brendovima Armani, Dolce & Gabbana, Versace i Lacoste... Jedan američki portal ga je 2013. čak okrunio titulom najseksi međunarodnog muškarca.

Upoznali su se na snimanju reklame za poznati talijanski liker Branca Menta

- Imao sam nekoliko posebno zanimljivih projekata tijekom karijere, ali onaj koji je definitivno promijenio moj život bio je snimanje za brend Fernet Branca na kojem sam upoznao Iris. No snimao sam i kampanju za odijela na ledenjacima, usred pustinje, u mjestima zahvaćenim ratom, pod vodom, u blizini morskih pasa na Karibima... - nabraja Pedro koji je glumio u Severininu spotu za pjesmu “Tutorial”, ali i u seriji “Kud puklo da puklo”.

Iris Cekuš

- Suradnja na spotu dogodila se zahvaljujući prijateljstvima. Poznajem neke ljude koji rade sa Severinom. Ona ima odličan tim profesionalaca oko sebe. Trebao im je netko za ulogu u spotu i sjetili su se mene. Suradnju smo dogovorili u jednom razgovoru. Bilo je to odlično i zabavno iskustvo, a Severina je doista velika zvijezda - rekao nam je Pedro koji je u seriji “Kud puklo da puklo” glumio Jesúsa, brazilskog nogometaša.

- Još i danas mi je smiješno kako se uopće to ostvarilo. Taman sam došao u Hrvatsku i nisam poznavao mnogo poslovnih ljudi. Odmarao sam se kod kuće kada je zazvonio telefon. “Halo, ja sam producent na Novoj TV i voljeli bismo kada bi pristao glumiti u našoj popularnoj seriji”, rekao mi je glas. Ja nisam uopće imao pojma što je Nova TV i nisam ništa povjerovao. Mislio sam da me šogorica zafrkava. Još sam odgovorio da sam prokužio foru i da može sad prestati glumiti. Uglavnom, trebalo je nekoliko minuta da shvatim da poziv uistinu dolazi s televizije - ispričao nam je Pedro koji je stekao mnogo glumačkog iskustva zahvaljujući TV reklamama koje je snimao diljem svijeta, a otkrio nam je da je imao i ozbiljnih glumačkih ponuda koje su mu mogle otvoriti vrata potpuno nove karijere, no takve je ponude zasad iz više razloga morao odbiti. Neke ponude nisu odgovarale njegovim planovima ili standardima, a u nekim je slučajevima odbio suradnju iz osobnih razloga.

Prabaka servis

Kada su Pedro i Iris potkraj 2011. u Milanu postali roditelji malene Lare, prioriteti su im se promijenili. Živjeli su godinama u Milanu, no sada im je baza Zagreb, odakle putuju na direktne bookinge, odrade snimanja i vraćaju se kući obitelji.

- Sada smo već profesionalci u organizaciji. Često se dogodi da jedno od nas radi, a drugo je s Larom kod kuće. No kada smo oboje na putu, uskače baka i prabaka servis. Sestra i njen suprug također žive blizu nas pa i oni uskoče, no takve situacije nisu česte - objašnjavaju Iris i Pedro koji su se ljetos uselili u novi zagrebački dom.

- Dugo smo u Zagrebu tražili stan koji bi nam odgovarao po lokaciji i potrebama. Napokon smo ga našli i opremili. Nedostaju nam još sitnice poput slika i detalja, ali ostalo je sve gotovo. Najvažnije mi je da je u stanu dobra energija i da se dobro u njemu osjećam. Mi smo kućni tipovi i volimo provoditi vrijeme doma - otkrila je Iris. Njihova je Lara ove jeseni krenula u prvi razred osnovne škole.

- Lara je odlično prihvatila školu i nove obveze. Svaki dan ide u školu s osmijehom i iz nje se tako vraća. Pametno je, radoznalo, empatično i sretno dijete. Jako smo ponosni na nju - slažu se roditelji koji osluškuju božićne želje svoje miljenice i pripremaju dar.

- Vjeruje u Djeda Božićnjaka i neka tako i ostane dokle god je moguće. Veselimo se blagdanima koje ćemo ove godine provesti u Brazilu pa će to biti malo drugačiji Božić. Ja osobno jako volim advent i božićno doba u Zagrebu, ali Pedra ove godine nema u Hrvatskoj od kraja studenog pa tako u adventu uživam s Larom, obitelji i bliskim prijateljima - objasnila je Iris.

Kada god mogu, svi troje zajedno putuju, druže se s prijateljima, obitelji, idu na nedjeljne ručkove uglavnom s prijateljima koji imaju djecu i na neke djeci zanimljive lokacije, seoske turizme i slično. No, mnogo vremena provode i kući, zajedno igraju društvene igre, gledaju televiziju, a Iris, priznaje, obožava kuhati iako se to nimalo ne vidi na njenoj figuri.

Malo i udobno

- Prema mojem mišljenju, balans i umjerenost tajna je svega. Ničeg se ne odričem i ni u čemu ne pretjerujem - ističe. Osim kuhinjom, Pedro je, priznaje nam, oduševljen Hrvatskom iz niza razloga.

- Ja sam rođen u gradu Belo Horizonte koji ima veću populaciju nego cijela Hrvatska i upravo je to jedan od razloga zašto sam se zaljubio u Hrvatsku. Tu mi se sve doima malim i udobnim. Znate, nakon putovanja u više od 50 zemalja i stanovanja u njih desetak već sam se navikao na razlike. Sada je ta brza prilagodba dio moje osobnosti. U Hrvatskoj je sve tako lako za moju obitelj. Živimo ugodan život, okruženi najbližima, u gradu bez prometnih gužvi, jednostavnom za putovanje, s odličnom infrastrukturom, a k tome je i obala nadomak. Sve je tako blizu, obožavam to. Jezik je, pak, jako težak. Mogu se dosta dobro sporazumijevati, no trebat će mi dulje da ga usavršim - otkrio je Pedro kojeg su u Hrvatskoj zamijetili i kao dvojnika poznatog turskog glumca Buraka Özçivita koji se proslavio ulogom Bali Bega u seriji “Sulejman Veličanstveni”.

- To je ludo, konstantno dobivam poruke turskih fanova koji mi govore koliko smo slični, a isto je i tu u Hrvatskoj. Nevjerojatno je koliko je taj glumac ovdje popularan. Mnogo me ljudi zeza zbog toga i daju mi nadimke po njegovim ulogama - smije se brazilski model koji je baš poput Buraka osvojio ženska srca diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 03:45