(BEZ)UVJETNA LJUBAV

MISLITE DA VAM JE VEZA NEUNIŠTIVA, PLANIRATE I VJENČANJE? Ne srljajte, prije odluke provjerite imate li odgovor na ovih 8 pitanja!

 Getty Images/iStockphoto

Pitanje je postavljeno, sudbonosno 'da' izrečeno i prsten stavljen, međutim to ne znači da ste sigurni, piše Independent.

Vaša veza vam se može činiti kao da je nevjerojatno snažna, no sve što ste gradili može se raspasti u rekordnom roku zahvaljujući samo jednom krivom potezu.

Stručnjakinja za veze India Kang smatra da je prerani ulazak u brak jedan od najgorih poteza koji jedan par može napraviti.

Kang tvrdi da si morate postaviti ovih osam pitanja prije razmišljanja o ulasku u brak jer bi prebrzo uplovljavanje u bračnu luku moglo biti pogubno.

1. Jeste li oboje rekli 'volim te'?

Kang smatra da je iznimno važno da muškarac te sudbonosne riječi izgovori prvi budući da je muškarcima potreban kraći period vremena kako bi si osvijestili svoje osjećaje. Ako žena riječi izgovori prva tada postoji razlog za brigu jer će nesigurnost biti nešto s čime će se morati nositi.

2. Tko je zaprosio koga i je li to učinjeno s prstenom?

Ako ne nosite prsten to znači da niste zapravo zaručeni, a Kang tvrdi da bi muškarac definitivno morao biti taj koji će se spustiti na jedno koljeno. Djevojke ne bi trebale postavljati pitanje i ne bi trebale kupovati svoj prsten.

3. Jeste li rekli prijateljima i roditeljima za zaruke?

Premda postoje instance kada je pametno zaruke tajiti od ljudi, ne biste ih trebali tajiti od prijatelja i obitelji.

4. Jeste li slavili rođendane zajedno?

Za parove je važno da ključne blagdane kao što su Valentinovo i Božić te rođendane provedu zajedno prije zaruka. Prije ulaska u brak morali biste imati iskustva zajedničkom obilježavanja tih bitnih datuma u godini.

5. Jeste li vidjeli gdje vaš partner živi?

Posjećivanje partnera može puno otkriti o njegovim životnim navikama. Kada se jednom vjenčate, nećete moći sakriti svoje navike pa je bolje da ih partneru što prije pokažete.

6. Odgađate li vjenčanje?

Nervoza je sasvim normalna, no odugovlačenje i mijenjanje planova nije poželjno. Ako jedan od partnera ne može po noći zaspati zbog odluke o braku, možda je vrijeme da pomnije o njoj razmislite.

7. Sudjelujete li oboje u planiranju vašeg velikog dana?

Premda nije nužno da imate sve isplanirano u tančine, bitno je da oboje sudjelujete u planiranju aktivnosti. Čak i ako je nužno da vaše zaruke dugo traju, morate što prije početi pričati o vjenčanju.

8. Znate li kako vaš partner stoji s novcima?

Prije nego što odlučite stupiti u brak, morate znati kakvo je financijsko stanje vašeg partnera. Ne morate znati koliko zarađuje u lipu, međutim morate doznati ima li neke dugove ili kredite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:22