LOŠ LIBIDO

NOVO ISTRAŽIVANJE POKAZALO U dugoj ste vezi i gubite želju za seksom? 'Za neke to je prirodno no kod drugih izaziva patnju i jad, evo što je uzrok'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 14.09.2017. u 12:01

 • Žene imaju dva puta veće izglede od muškarca izgubiti interes za seksom kada žive s partnerom u dugoj vezi, pokazalo je britansko istraživanje stajališta o spolnim odnosima, prenosi BBC.

  Utvrđeno je da i muškarci i žene s godinama gube strast no to je uočljivije kod žena u dugim vezama. Lošije zdravstveno stanje i pomanjkanje emotivnih veza utječu na želju oba partnera za seksom.

  Istraživanjem čiji su rezultati objavljeni u časopisu BMJ Open, bilo je obuhvaćeno gotovo 5000 muškaraca i 6700 žena.

  Britanski znanstvenici kažu kako pomanjkanje seksualnih želja treba liječiti tako da se promatra osoba u cjelini umjesto da se pribjegava ljiekovima.

  Terapeutkinja Ammanda Major kaže kako gubitak interesa za seks nije nužno abnormalan jer je mnogo različitih razloga zbog kojih se potrebe žena i muškaraca mijenjaju.

  "Za neke to je prirodno no kod drugih izaziva patnju i jad", kaže ona.

  Ukupno 15 posto muškaraca i 34 posto žena obuhvaćenih istraživanjem kazalo je kako je u godini prije bilo nezainteresirano za seks najmanje tri mjeseca.

  Kod muškaraca gubitak interesa najintenzivniji je u dobi od 35 do 44 godine dok je kod žena pad interesa najveći od 55 do 64 godine.

  Znanstvenici sa sveučilišta Southampton i University College London kažu da ne postoje dokazi da menopauza u tome igra ulogu. Utvrdili su da su za žene posebno jaki uzrok gubitka interesa za seks mala djeca u domu.

  Lošije tjelesno i mentalno zdravlje, loša komunikacija među partnerima i pomanjkanje emocija tijekom spolnih odnosa glavni su razlozi gubitka interesa za muškarce i žene.

  Istraživanje je pokazalo i da je kod onih koji su kazali da je "uvijek jednostavno razgovarati o seksu" s partnerom gubitak interesa bio najmanji.

  Znanstvenici kažu i da je vjerojatnost da kažu kako su izgubili interes za seks bila veća kod onih čiji su partneri imali seksualnih poteškoća ili kod onih koji su se osjećali manje sretnima u vezi.

  Kod žena je faktor kod gubitka interesa bio i razlika u sklonostima u spolnom odnosu.

  Tagovi

  Izdvajamo