SAVJETI TERAPEUTKINJE ZA PAROVE

SPREMATE SE PREKINUTI LJUBAVNU VEZU? Ugledna terapeutkinja otkriva četiri pitanja koja si morate postaviti prije nego ostavite partnera

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.10.2017. u 00:00

Boyfriend leaving sad girl, woman sitting indoors and crying, man breaks up relationships, frustrated depressed lady after arguing, domestic violence awareness, unhappy couple getting through breakup, Image: 331185599, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ljubavne veze mogu biti vrlo teške za održati ih. Naime, zna se koliko je lako obećati kompromis, a koliko ga je teško prakticirati.

Ako mislite da ste se otuđili od partnera, da se zabavljate manje nego prije, ili da vam pogled luta prema drugim osobama, teško je znati radi li se samo o prolaznim osjećajima ili je vrijeme za prekid veze.

Savjetnica za parove s 35-godišnjim iskustvom, Linda Carroll, predlaže da si postavite nekoliko pitanja prije nego donesete konačnu odluku.

1. Brinete li sami o sebi?

Ako ne radite na sebi, ako ne vježbate, ako ne meditirate, ako ne pokušavate stvoriti vrijeme da se riješite stresa, tada ne možete iskreno reći da je za vašu nesreću kriv vaš partner.

Sami ste odgovorni za svoju sreću. Jeste li nesretni zbog stvari koje vaš partner radi ili ste nesretni zbog toga što ste vi zapustili neke stvari?

2. Želite li zaista ostaviti ovu osobu?

Možda ste spremni za otići, no uzmite si par dana da udahnete i razmislite što vas tjera na to. Je li vam dosadila osoba s kojom ste ili stagnirajuća veza?

Postoji razlika i ako se radi o potonjem, oboje možete raditi na tome da promijenite situaciju.

3. Mislite li da ste trenutno u potpunosti odani?

Za uzbuđenje je potrebno dvoje.  Ako ste upali u rutinu, zapitajte se planirate li uvijek vi stvari u vašoj vezi ili to čini vaš partner? Ako želite promjene, jeste li mu to rekli?

Upravo ovo pitanje vodi k sljedećem:

4. Komunicirate li o problemima s vašim partnerom?

Ne možete očekivati rješenje problema, ako druga strana ne zna ništa o tome. Također, ne možete očekivati da će vam partner čitati misli.

Što se može dogoditi loše ako partneru kažete za problem, a on je spreman pokušati riješiti ga?

Komunicirajte. I vi biste željeli da vam netko kaže u čemu je problem, a ne da vas ostavi bez riječi. Ako ste pak iznijeli problem partneru, a niste dobili nikakvu reakciju, tada je to znak da ste dobro odlučili što se prekida tiče.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo