SAVJET

STVARNI RECEPT ZA DUGI BRAK? Ovaj par zajedno je od tinejdžerske dobi, pitali su ih u čemu je tajna: 'Otkrit ću vam tajnu - nema je!'

 CC/Wikipedia
 

Nikki Pennington sa svojim suprugom Jerom zajedno je trinaest godina, od čega su u braku jedanaest, a nakon što su ih ljudi stalno pitali kako to da nikad nisu imali trzavice, krize i prekide, odlučila je podijeliti tajnu, za koju kaže da zapravo nije tajna. Dodala je i da se obično nasmije kad ih pitaju za "tajnu" duge veze.

- Znam one klasične odgovore parova koji kažu da je bitno držati se nekih pravila poput "Ne liježite navečer posvađani" ili "Uvijek si recite da se volite prije nego odete na posao". Da samo znate koliko puta je Jer otišao na posao a da si nismo stigli reći da se volimo, jednostavno zbog života i djece - započela je Nikki, spominjući i povremene svađe i ljutnje koje su nakon što su dobili djecu morale ići na sporedno mjesto.

- Tajna dugotrajnog braka je da nema tajne. Samo morate znati da će sve na kraju biti dobro, ali da ne možete stvarno očekivati da će vam brak biti idealna zajednica u kojoj je sve uvijek u redu. To nije stvarni život.

Morate znati da nikad ne možete biti spremni na teret koji vas može dočekati u trenucima kad morate pomoći svom partneru, ali da ćete uvijek biti spremni stati uz njega kad mu treba odmor od tog tereta.

Zaključuje da nema pravog i predvidljivog recepta za rješavanje problema, već da je svaki dan kao nova borba u kojoj pokušavate napraviti najbolje što možete da budete jedni uz drugo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:01