UVIJEK MOŽE BOLJE

U DUGOJ STE VEZI, ALI SEKS VIŠE NIJE UZBUDLJIV KAO ŠTO JE NEKAD BIO? Ovi jednostavni savjeti pomoći će vam u ponovnom rasplamsavanju starih strasti

 Ilustracija / Profimedia, INSADCO Photography

Strast u vezi nije rezervirana isključivo za nove parove, a stručnjakinja za seks Cyndi Darnell Daily Mailu otkrila je trikove uz koje će, tvrdi, i dugogodišnji partneri uspješno izbjeći dosadu u krevetu.

- Požuda je najbolji motivator za seks, ali uz obiteljske obveze i djecu, ta ista požuda slabi, zato na njoj treba kontinuirano raditi, 'oživljavati' je - kaže Darnell.

Tako ova stručnjakinja za veze i seks objašnjava kako seks ne treba forsirati, ali ipak se treba potruditi pronaći vremena za intimnost.

- Nije bitno koliko često se seksate, radije se koncentrirajte na kvalitetu seksa. Nemojte inzistirati ako vam partner kaže kako je umoran poslije 12 sati na poslu, ništa se ne preporuča raditi pod pritiskom, pa tako ni ovo. Seks ne mora nužno biti češći, ali uvijek se možete potruditi da bude bolji, to je poanta kvalitetne veze - objašnjava Cyndi Darnell.

Također napominje kako je za dobar seks presudna i kvalitetna komunikacija.

- Partneri si moraju priznati što vole u krevetu. Kad je riječ o seksu, tu ne smije biti tabu tema. Naravno, treba paziti i na koji način se razgovara s boljom polovicom. Umjesto 'nemoj to tako raditi', kažite i pokažite partneru što biste voljeli doživjeti u krevetu - savjetuje Cyndi Darnell.

I gledanje pornića može biti itekako korisno za parove koji žele istražiti nove seksualne ideje.

Također, poželjno je da se, dok ste u krevetu, osjećate dobro u vlastitome tijelu.

- Budete li čekali trenutak kad ćete sami sebi biti savršeni, teško da ćete imati seks kakav priželjkujete. Ako već niste zadovoljni određenim dijelom tijela, kamuflirajte ga i istaknite oko što volite na sebi - kaže stručnjakinja za veze i seks.

I na kraju, uzmite si vremena za razmišljanje o seksu - ako nema znatiželje, neće biti ni ugode.

- Također, nemojte se sramiti, upoznajte vlastito tijelo - kroz masturbaciju ili neki drugi oblik edukacije - zaključila je Cyndi Darnell.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:05