ZANIMLJIV ŽIVOTNI PUT

SPLIĆANIN DRAŽEN 'Sedam sam godina kuhao Valentinu Rossiju, a sada sam chef u Madonni'

 

Splićanin Dražen Brkljačić Niky prijatelj je od najranijeg djetinjstva s našim fotoreporterom i najboljim skijašem među njima, Tomom Dubravcem.

Boris Kovačev / CROPIX
Dražen Brkljačić Niky

Tako smo i došli do Chalet Fiata, najskupljeg planinskog restorana u Ski Arei. Ispred restorana reklamni Fiatovi modeli 500 X i Jeep Renegade, na ulazu gužva i najskuplja skijaška odijela, skije od preko 1500 eura. A u kuhinji on - Niky! Sedam godina kuhao je Valentinu Rossiju, apsolutnom božanstvu u Italiji. Nije uvijek bilo lako.

- To je Ducati ekipa koja ne oprašta greške. Stalno si napet, paziš na svaki detalj. S druge strane, Valentino je totalno otkačeni tip, zabavan, skoro uvijek dobre volje. Jednostavan je i kod odabira jela. Recimo, najviše je volio paštu s tunom i graškom, te biftek sa žara.

Naputovali smo se i družili lijepo, bilo je svega, pa tako i jedna situacija Šangaju, kad je Valentino htio ekipu počastiti večerom, ali s karticom za ulaz u diskoteku. Konobar pozelenio, nije znao kako mu reći da kartica nije prava, ipak je to Valentino Rossi. A jesmo se nasmijali te večeri... Sad sam, eto, ovdje u Madonni, u Chalet Fiatu i moram priznati da mi odgovara. Iako zna i ovdje biti ludilo. Evo, večeras imamo 260 večera! A mi smo, kao, planinski, dnevni restoran.

Brkljačić je u Madonnu stigao s puno skromnijim ambicijama. Regija je poznata po ogromnoj količini jabuka. Koje treba ubrati.

- Da, ne sramim se reći da sam došao brati jabuke. Nisam tada znao jaje ispeći. Ali malo po malo razvio sam taj talent za koji pojma nisam imao da ga imam. I u Chalet Fiatu sam napredovao, a planiram se i dalje usavršavati - govori Splićo koji usred Madonne Talijanima “prodaje” priču o pašti.

Bravo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:06