TO JE LJUBAV

SPONTANA 'FOTKA' IZ ZAGREBA POSTALA HIT NA FACEBOOKU 'Bili su toliko slatki da jednostavno nisam mogla ne okinuti fotografiju. Ne znam tko su...'

 
 Ana Smolčić

- Bili su toliko slatki da jednostavno nisam mogla ne okinuti fotografiju - kaže nam gospođa Ana Smolčić, 63-godišnja umirovljenica iz Zagreba, o fotografiji koju je snimila proteklog vikenda, a na kojoj mladić nosi djevojku sa stepenica na Dolcu.

Njen je spontani foto uradak postao pravi hit u Facebook grupi Zakaj volim Zagreb, koja je nepresušan izvor naizgled svakodnevnih, ali često i vrlo posebnih prizora.

Ana Smolčić

- Ne znam tko su djevojka i dečko, uhvatila sam ih usput, na putu prema doma. Njemu su se, jadnom, napele žile na čelu, ali svejedno ju je nosio do kraja stepenica. Ljudima se fotografija zaista jako svidjela, skupilo se dobro iznad dvije tisuće reakcija. Kad su počeli komentari i likeovi, pomislila sam si: "Što je meni ovo trebalo!" - priča nam kroz smijeh gospođa Ana, pa dodaje da u posljednje tri godine, otkako je u mirovini, sve češće voli uhvatiti i podijeliti zanimljive momente koje uoči po gradu.

- Dosta hodam i obožavam fotografirati. Vidim da se takvi uraci sviđaju ljudima. Toliko sam ušla u grupu da se točno vidi praznina ako ne stavim barem dvije fotografije dnevno - priča nam.

Njezina se posljednja fotografija pokazala kao najveći hit ne samo radi romantičnih, još uvijek anonimnih junaka, nego i radi specifične kompozicije - na fotografiji su, osim momka koji se proslavio lijepom gestom, još dva prolaznika u odjevnoj kombinaciji sličnoj njegovoj.

- Očito se radi o ljetnom modnom hitu. Njih su trojica taman poredani u ravnini. Taj detalj nisam zapazila isti čas kad sam snimila fotografiju, ali sam ga vrlo brzo uočila dok sam ih naknadno gledala - kaže ova marljiva kroničarka lijepih prizora na gradskim ulicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:29