SVE JE OBJASNIO

ČELNIK HUAWEIJA PRIZNAO DA JE ČLANOVIMA OBITELJI KUPIO iPHONE 'Ma znate, bio sam u inozemstvu, a zapravo imam jako dobar razlog'

Ren Zhengfei
 Bobby Yip / REUTERS

Osnivač i direktor kineske tehnološke tvrtke Huawei Ren Zhengfei priznao je da je članovima svoje obitelji prilikom boravka u inozemstvu kupio Appleove mobitele, piše The Independent.

"iPhone ima dobar ekosustav i kada je moja obitelj u inozemstvu, još uvijek im kupujem iPhone uređaje. Stoga, osoba ne može misliti da ljubav prema Huaweiju znači i ljubav prema Huaweijevim mobitelima", rekao je Ren.

Prema pisanju South China Morning Posta, čelni čovjek Huaweija tako je odgovorio na navodne pozive unutar Kine da se počnu bojkotirati američki proizvodi.

Podsjećamo, Kina i Sjedinjene Američke Države trenutno se nalaze u trgovinskom ratu koji je nedavno eskalirao do te mjere da je Huawei uvršten na popis kineskih tvrtki kojima je zabranjeno poslovanje s američkim tvrtkama.

Google je u nedjelju izazvao pravi potres na tržištu smartphonea kad je donio odluku o prekidu suradnje s kineskim tehnološkim divom Huaweijem u području prijenosa hardwarea, softwarea i svih tehnoloških usluga.

Ren je nakon toga ustvrdio da su Sjedinjene Američke Države podcijenile jačinu njegove tvrtke da su spremni nastaviti rad bez suradnje s američkim tvrtkama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:54