'STISNI DA POMOLIŠ'

DIGITALIZACIJA: VATIKAN LANSIRAO 'eKRUNICU' Narukvica košta preko 700 kuna, a aktivira se tako da se osoba prekriži onom rukom na kojoj je nosi

Ferrari Press Agency Ref 10984
Rosary 1
17/10/2019 See Ferrari text
Picture must credit: Pope's Worldwide Prayer Network
Prayers have joined the digital age – with a Vatican approved smart rosary.The Click To Pray eRosary is said to serve as a tool for learning how to pray the rosary for peace in the world.
Pope's Worldwide Prayer Network / Ferrari / Profimedia

Vatikan lansira novu elektroničku narukvicu "eKrunica" koja će vjernicima omogućiti da s njom i aplikacijom "Stisni da pomoliš eKrunicu" mole za mir u svijetu i promišljaju vjeru, piše BBC.

Narukvica košta 109 američkih dolara (728 kuna), a aktivira se tako da osoba rukom na kojoj je nosi napravi gestu križanja. Aplikacija pak prati korisnikov napredak te sadržava audiovizualna objašnjenja krunice.

Korisnici "eKrunicu" mogu moliti na tri načina - tradicionalno, kontemplativno i tematski. "eKrunica" sastoji se od 10 zrnaca od crnog ahata ili hematita te metalnog križa koji detektira pokret. "eKrunica" je vodootporna i kompatibilna je s Android i iOS operativnim sustavima.

"Ovaj projekt spaja najbolje od Crkvene tradicije i najnovije tehnološke napretke", stoji u objavi za medije "Stisni da pomoliš eKrunicu".

Tajvanska tvrtka GadgTek razvila je "eKrunicu".

Ovo nije prvi puta da Katolička crkva pokušava mladim ljudima pristupiti putem tehnologije.

Katolička evangelička skupina prošle je godine pokrenula aplikaciju "Follow JC Go!", kršćansku varijaciju mobilne videoigre Pokemon Go. Igrači su u igri "Follow JC Go!" "hvatali" svece i likove iz Biblije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo